Μπάμπης Μώκος: "Time Danaos et dona ferentes!" - "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας"


"Time Danaos et dona ferentes!" - "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας"

   Έτος 1848.Ηνωμένο Βασίλειο. Στη Βουλή των Κοινοτήτων αγορεύει με τον συνήθη αγγλοσαξωνικό στόμφο ο  Λόρδος Χένρι Πάλμερστον: ":Δεν υπάρχουν μόνιμοι εχθροί και φίλοι, υπάρχουν μόνιμα συμφέροντα!"..

    Ελληνοτουρκικά::Λέει ο λαός:"Τούρκον είδες,άσπρα* θέλει,άλλον είδες κι'άλλα θέλει"..Μιά Ελλάδα που αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει... θήραμα.Μιά Ε.Ε. συνεχώς φθίνουσα, αλλοπρόσαλη, στρατηγικός πολιτικός νάνος,παρότι νομικός γίγαντας.Μιά Τουρκία ιδεοληπτικά όψιμα ισλαμικά νεοοθωμανική,δίγλωσση,υβριστική με Bland game προβοκατόρικες συνομωσιακές υπερβολές με ιδεολογήματα και παρανοϊκά αφηγήματα που όταν στριμώχνεται πουλάει στην Ευρώπη ...γοητεία και στην Ελλάδα εφεκτικότητα και διαθέσεις φιλίας την ώρα που δυναμιτίζει κάθε διάλογο,βαφτίζοντας τις διερευνητικές ως...διαπραγματεύσεις για να βγεί κι'από πάνω..Μιιά Τουρκία  με ασύστολα ψεύδη σε ενα διαρκές επικίνδυνο επικοινωνιακό status χαρακτηριστικής διαχειριστικής ισλαμικής ταυτοποίησης που το έχει πάγια ως... επιστήμη.Κι'από πάνω καταπατήσεις,αίσχη,, παραβιάσεις,αχρείεες τραμπουκιές και τσαμπουκάδες -μπούλιγκ αδιάλλειπτο.Που φρονεί  μέσα από κάποιες ...διερευνητικές πως με τα κόλπα και τη στάση της θα καταφέρει να τουμπάρει την Ελλάδα και να φθάσει και να  κατακτήσει όσα έχουν κερδηθεί από τον ελληνισμό στο διάβα των αιώνων με αγώνες.αίμα .αμέτρητες θυσίες και στερήσεις του ελληνικού λαού.Οι ανομολόγητοι  έφθασαν μετά από 130 χρόνια εκτός από τα Μικρασιασιτικά να θυμούνται και να μνημονεύουν ακόμα και τα Ορλωφικά.Έφθασαν με τον επίμονο αναθεωρητικό ισλαμισμό και οθωμανισμό τους ακόμα και την επανάσταση του '21 να την θεωρούν ως "συνήθη απλή στάση" των τότε ραγιάδων ,αποδίδοντάς την στην υψηλή φορολογία της Πύλης και μόνον ως αντίδραση στις σχετικές πιέσεις των εισπρακτόρων κοτσαμπάσηδων.

     Δεν αναγνωρίζουν ,αμφισβητούν τη Λωζάνη.Δεν αποδέχονται το Δίκαιο της Θάλασσας.Επιμένουν σε επικαιροποίηση κτήσης και κατοχής πλειάδας ελληνικών νησιών.Από την άλλη,βγαίνει  και η προστάτιδά τους ,η σκοροφαγωμένη Μέρκελ και το διαλαλεί με απύθμενο θράσσος: "Μην μου πειράζετε την Τουρκία...(Αιώνια,στο διηνεκές πάγια πολιτικά ανέντιμη,πρόστυχη προτεσταντική λογική...).

    ΝΑΤΟ,ΗΠΑ και Ε.Ε. μας... σπρώχνουν σε διερευνητικές.,Μας πιέζουν κυνικά και αφόρητα,μας εκβιάζουν ως συνήθως -για το καλό μας-,παριστανοντας τους φίλους και εταίρους. (Βρε ,δεν πάνε στο διάολο!...).

    "Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας.Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους...!".Καλά τα λέει ο Ε λ ύ τ ης.

    Ο αδηφάγος Τούρκος καταπατητης ας αρκεσθεί σε ...ονείρατα και στα φαντασιακά του.Εδώ δεν είναι ούτε Συρία,ούτε Λιβύη ,ούτε Ναγκόρνο Καραμπάχ.Εδω υπάρχει η ελληνική ψυχή..Υπάρχει Ελλάδα.Πατρίδα ευλογημένη.και τούρκικη αλλόθρησκη φτέρνα δεν θα...δεσει ποτέ σε
ελληνικό χώμα. με ό,τι κι'αν λέει,,ό,τι κι'αν κάνει,ό,τι κι'αν σοφιστεί.

     Στις όποιες ...διερευνητικές.η Ελλάδα οφείλει  να είναι απόλυτα κάθετη στο τι προτίθεται εθνικά να πράξει κουβεντιάζοντας και όχι να πλατιάσει  παλινδρομώντας πάνω στην υποπτη,πονηρή τούρκικη αντζέντα που γυρεύει και απαιτεί  συζήτηση για τα πάντα, εφ'όλης της ύλης.Σύμφωνοι, μας ασκούνται έξωθεν δεδομένες οι πιέσεις.Ομως ,είναι τουλάχιστον άδικο,όπως ωρισμένοι Ελληναράδες ισχυρίζονται,ότι η χώρα μας είναι η...επισπεύδουσα!.Άλλα λένε τα...σημεία και τα κιτάπια.

     Τα γεωπολιτικά φέρνουν βόλτα,οι καιροί αλλάζουν,προκύπτουν συμμαχίες που πρίν λίγο φάνταζαν αδιανόητες.Είναι ώρα  θωράκισης και προστασίας του εθνικού συμφέροντος με κάθε τρόπο.Ούτε
υπαναχωρήσεις,ούτε...εντμοι συμβιβασμοί,ούτε...πισωγυρίσματα.Απλά σθεναρή  και εθνικά περήφανη υποστήριξη θέσεων μέχρι τέλους.

    Ο Ρούσβελτ το είχε πεί καθαρά: "Δεν μπορεί να συζητάς με το κεφάλι σου στο στόμα της τίγρης...!.-

*Ασπρα: Τούρκικα ασημένια παλιά κέρματα.

     Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη