Γκάγκα: Σχεδόν 100% η κάλυψη στους θαλάμους Covid του «Σωτηρία»

INTIME

Την ανησυχία της για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού εξέφρασε η Μίνα Γκάγκα, η πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία».

«Η κάλυψη είναι σχεδόν 100% στους θαλάμους Covid», είπε η κ. Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα μετατραπούν και άλλες κλινικές του νοσοκομείου Σωτηρία σε Covid.

«Να σφίξουμε όλοι μαζί τα δόντια να προσπαθήσουμε να βγούμε καλά»

Στις ΜΕΘ είπε πως τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, αλλά ένα μικρό ποσοστό των ασθενών που βρίσκεται στους θαλάμους, που κυμαίνεται από 10% έως 15%, «θα χρειαστούν λογικά μονάδα τις επόμενες ημέρες».

Η κ. Γκάγκα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν πάρα πολύ, να φορούν τις μάσκες και να κρατούν τις αποστάσεις. Τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αττική, όπου μένει και ο μισός πληθυσμός της χώρας, είναι η κούραση του πληθυσμού.

«Αν κάνουμε lockdown θα βοηθούσε από άποψη υγείας»

Φυσικά, είπε, αν κάνουμε lockdown θα βοηθούσε από άποψη υγείας, θα σταματούσε κάθε διασπορά αλλά εξέφρασε την ελπίδα να μην γίνει κάτι τέτοιο γιατί ο αντίκτυπος θα είναι πάρα πολύ μεγάλος.

«Ειλικρινά ελπίζω ότι δεν θα γίνει. Να σφίξουμε όλοι μαζί τα δόντια να προσπαθήσουμε να βγούμε καλά», είπε η κ. Γκάγκα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3p1rJjn
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη