Θάνατος 16χρονης στη Θήβα: Ο κορονοϊός έδωσε τη χαριστική βολή, τα νέα στοιχεία της τραγωδίας

Θάνατος 16χρονης στη Θήβα: Ο κορονοϊός έδωσε τη χαριστική βολή, τα νέα στοιχεία της τραγωδίας

Ο θάνατος της 16χρονης Μαργαρίτας συγκλόνισε τη Θήβα και ολόκληρη τη χώρα, με τον κορονοϊό να δίνει τη χαριστική βολή. Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε.

Το μεσημέρι της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η νεκροψία – νεκροτομή του ανήλικου κοριτσιού, μόλις 16 ετών, που «έφυγε» από τη ζωή εξαιτίας των επιπλοκών από κορoνοϊό στο νοσοκομείο της Θήβας.

Σύμφωνα με το Star, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε αλλοιώσεις μυοκαρδίου για την αιτία θανάτου της άτυχης Μαργαρίτας.

Η 16χρονη είχε κορονοϊό, ενώ σαφείς απαντήσεις θα δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις. Σε περιπτώσεις covid, δε γίνεται ιατροδικαστική εξέταση, όμως επειδή η οικογένεια του παιδιού μιλούσε από την πρώτη στιγμή για ιατρικό λάθος, ο εισαγγελέας διέταξε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ για την υπόθεση έχει οριστεί και δικηγόρος.

«Ένας αιφνίδιος καρδιακός θάνατος σε παιδιά στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει μια συγγενή καρδιοπάθεια ή μία αρρυθμία. Όμως, εάν υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα ή μια νόσος Covid θα πρέπει να προσανατολιστούμε και προς αυτό το πεδίο» σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Εξάλλου, ο Γιώργος Φίλος, Διευθυντής 3ου Λυκείου Θήβας, του σχολείου της μικρής Μαργαρίτας, είχε μιλήσει στο Mega:

«Εύχομαι να μη το νιώσει κανείς άλλος, σε κανένα σχολείο, κανένας γονιός. Τα παιδιά έγραψαν μια επιστολή. Εκφράζουν τα συναισθήματά τους και για τη Μαργαρίτα μας που χάθηκαν, για τους υπόλοιπους μαθητές και για τους δασκάλους. Χάθηκε εν ριπή οφθαλμού, να είναι πλέον ήρεμο, γαλήνιο»!



via Ειδήσεις https://ift.tt/3a8pZAN
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη