Πώς η Αττική μπορεί να γίνει... Πάτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00!

INTIME

Η κατάσταση όσον αφορά την Αττική χειροτερεύει, κάτι που αποκαλύπτουν και τα λύματα της πρωτεύουσας. Τα λύματα της Αττικής παρουσιάζουν αύξηση στο ιικού φορτίου 40%. Με ανησυχία κυβέρνηση και ειδικοί αναμένουν τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. 

Ήδη υπάρχουν σκέψεις για σκληρότερη καραντίνα τύπου... Πάτρας και στην Αττική. Δηλαδή, απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα, αντί για τις 21:00 το βράδυ, όπως ισχύει σήμερα κατ' εξαίρεση για την «κόκκινη» Αττική.

Σε περίπτωση που προκριθεί το σενάριο αυτό, τα καταστήματα που λειτουργούν σήμερα με click away και click in shop θα κλείνουν στις 5 το απόγευμα αντί 8 που ισχύει μέχρι τώρα.

Οι ειδικοί αναμένεται να αξιολογήσουν τα δεδομένα των επόμενων ημερών και να προχωρήσουν τη προσεχή Παρασκευή σε εισηγήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μέσα σε 1 εβδομάδα τα κρούσματα στην Αττική αυξήθηκαν κατά περίπου 40%, ενώ το ιικό φορτίο στα λύματα έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

lockdown828

Οι μεταλλάξεις του ιού τρομάζουν ειδικούς και κυβέρνηση και ήδη από χτες, υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκε για τον λόγω αυτό έκτακτη σύσκεψη.

Την ανησυχία επιτείνει και η αύξηση του ρυθμού μεταδοτικότητας (RT) στο 1,01 για την Αττική και στο 1,10 για τη Νότια Ελλάδα. Οι όποιες εισηγήσεις των ειδικών θα εξαρτηθούν και από την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία όλης της χώρας. 

Αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ υπάρχει πληρότητα της τάξης του 65%, ενώ τα τελευταία 24ωρα καταγράφονται έως και 80 εισαγωγές σε ημερήσια βάση σε κλίνες covid στα νοσοκομεία της Αττικής.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3pMdnVq
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη