1932: Οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Καλλιθέας

Το ποδόσφαιρο είχε αρχίσει να αναπτύσσεται στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του '30 και κάθε συνοικισμός είχε τις ομάδες του. Η Καλλιθέα, εκτός από τα επίσημα, αναγνωρισμένα από την ΕΠΟ, σωματεία είχε και πολλά ανεπίσημα.



Βρισκόμαστε στο 1932 και μέσω της εφημερίδας ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ θα επιχειρήσουμε μια διείσδυση στην ποσοσφαιρική ιστορία της Καλλιθέας.

Το ρεπορτάζ παρουσιάζει δύο ομάδες. Τον Καλλιθαϊκό και τους Αργοναύτες Καλλιθέας που ήταν ένα νέο σωματείο καθώς είχε ιδρυθεί το 1930.

Ο Καλλιθαϊκός ιδρύθηκε το 1926 και όπως αναφέρεται μέσα σε έξι χρόνια είχε καταφέρει να διατηρεί τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες με τις οποίες είχε δώσει περισσότερες από 150 αναμετρήσεις. Κι όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ είχε καταφέρει να εξασφαλίσει "ωραίες γηπεδικές εγκαταστάσεις" στους αθλητές του. Καθώς μάλιστα υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ ότι είχε πολλούς κι ενθουσιώδεις φιλάθλους.

Παρακάτω μπορούμε να διαβάσουμε τη σύνθεση της α' ομάδας του Καλλιθαϊκού αλλά και τους στόχους για νέο και μεγαλύτερο γήπεδο



Και το ρεπορτάζ συνεχίζεται με την ομάδα των Αργοναυτών Καλλιθέας. Όπως προαναφέραμε είχε ιδρυθεί το 1930 και ήταν Ψυχαγωγικός και Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος καθώς είχε και Θεατρικό τμήμα. Όπως διαβάζουμε τα πήγαινε πολύ καλά και στο ποδόσφαιρο πάντως καθώς σε 100 αναμετρήσεις είχε 85 νίκες 6 ισοπαλίες και 9 ήττες. (Τουλάχιστον αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ).

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε και τα στελέχη του



Ακολουθήστε μας στο Facebook


from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/3r9lMCu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη