Κύπελλο Κεντρικής Ευρώπης 1932: Η Γιουβέντους ισοπεδώνει την Φερεντσβάρος

Πριν αρχίσουν οι διάφορες ευρωπαϊκές διοργανώσες, οι ομάδες διοργάνωναν διεθνή τουρνουά και κάπως έτσι μαζεύονταν κάποιες πληροφορίες περί της δυναμικής τους. Γι' αυτό και ο αποκλεισμός της φημισμένης Φερεντσβάρος από την Γιουβέντους, με το βαρύ 4-0 προκάλεσε μεγάλη έκπληξη



Οι Ούγγροι ήταν υπερδύναμη στο ποδόσφαιρο τότε αλλά και οι Ιταλοί δεν πήγαιναν πίσω. Άλλωστε ο Μουσολίνι ήταν φανατικός ποδοσφαιρόφιλος κι έκανε τα πάντα για να ενισχύσει το άθλημα. Τον εξυπηρετούσε άλλωστε στην προπαγάνδα του. 

Μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο 1932. Έχει γίνει μόνο το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (1930) που δεν ήταν τόσο αντιπροσωπευτικό καθώς οι περισσότερες ομάδες δεν άντεξαν οικονομικά ένα ταξίδι στην Ουρουγουάη. Τα δύο επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα (1934 και 1938) έμελλε να τα κατακτήσει η Ιταλία.

'Εχουμε λοιπόν το "Κύπελλο Κεντρικής Ευρώπης" όπου οι δύο ομάδες από την Ουγγαρία, Φερεντσβάρος και Ουίπεστ, αποκλείστηκαν στη φάση των "8". 



Ας δούμε όμως τους αγώνες πιο αναλυτικά, όπως τους παρουσίασε η εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ τον Ιούλιο του 1932.

Πρώτος αγώνας και η Μπολόνια αποκλείει την Σπάρτα Πράγας. Οι Ιταλοί νίκησαν με το ευρύ 5-0 στην έδρα τους ενώ στον επαναληπτικό οι Τσέχοι προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω από μια τιμητική νίκη με 3-0.


Στη συνέχεια έχουμε την Σλάβια Πράγας να καταφέρνει να αποκλείσει την Αντμίρα. Όπως αναφέρεται οι Αυστριακοί υπέστησαν ανέλπιστη ήττα με 3-0 στην Πράγα ενώ στη ρεβάνς της Βιέννης δεν κατάφεραν να σπάσουν εξ ολοκλήρου την άμυνα των Τσέχων. Και το 1-0 με το οποίο νίκησαν δεν τους έσωσε.



Συνεχίζουμε με μια ακόμα ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και με τη νικήτρια του Κυπέλλου Κεντρικής Ευρώπης του 1931, Βιέννα, να αποκλείει την Ούιπεστ. Οι Αυστριακοί επικράτησαν 5-3 στη Βιέννη και στη ρεβάνς οι Ούγγροι προηγήθηκαν με 1-0 αλλά δέχθηκαν την ισοφάριση. Η Βιέννα προχώρησε...


Και για το τέλος ο αγώνας που βάλαμε στον τίτλο. Η Γιουβέντους μπροστά σε 30 χιλιάδες θεατές (όπως αναφέρεται στη συνέχεια του ρεπορτάζ) νίκησε με 4-0 στην Ιταλία την πανίσχυρη Φερεντσβάρος κι άντεξε στη ρεβάνς της Ουγγαρίας (3-3).




Όσο για τα ζευγάρια των ημιτελικών; Ιδού...



Ακολουθήστε μας στο Facebook


from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/3jvQGCy
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη