1935: Πέντε δολοφονίες και θάνατοι αθλητών μέσα σε ένα χρόνο!

Μια ιδιαίτερα θλιβερή ιστορία παρουσιάζεται στην εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, στις 29 Ιανουαρίου 1935. Καθώς αποκαλύπτει ότι μέσα σε ένα χρόνο πέντε Έλληνες αθλητές έχασαν τη ζωή τους ενώ ένας διάσημος ποδοσφαιριστής έμεινε άστεγος...




Το πρωτοσέλιδο τα λέει όλα. Είναι θλιβερό το ρεπορτάζ και γίνεται λίγος για την ιδρυση συνδέσμου Ελλήνων Αθλητών αλλά και Φιλάθλων. Ας δούμε όμως τα περιστατικά ένα προς ένα

Την περίπτωση του παλαιστή Χαράλαμπου Πατουλίδη σας την είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας. Ο πρωταθλητής προσπάθησε να σώσει τρία κορίτσια από τρεις στρατιώτες του τάγματος Ευζώνων. Ήταν σεσημασμένοι... Όταν έπεφτε το σκοτάδι την έστηναν σε ερημικά δρομάκια κι επιτίθονταν σε κοπέλες. Ο Πατουλίδης τους έδειρε άγρια αλλά ένας έβγαλε το περίστροφο και τον σκότωσε. Πισώπλατα τον χτύπησε.

Μπορείτε να ξαναθυμηθείτε ΕΔΩ την ιστορία αυτή

Ένας άλλος πρωταθλητής της πάλης, ο Παπαγεωργίου δολοφονήθηκε άγρια στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου.

Δύο αθλητές του στίβου, ο Μακαρίτης Κουλουμπέρδας και ο Λουκάς Βενιζέλος πέθαναν από φυματίωση.

Γίνεται λόγος επίσης για τον Παναγή Κακούση ότι δολοφονήθηκε ενώ ο ποδοσφαιριστής Φίλιππος Κουράντης έχασε το σπίτι του.

Το ρεπορτάζ αυτό είχε σκοπό να υπάρξει κινητοποίηση προκειμένου να ενισχύονται οικονομικά οι οικογένειες των αθλητών και να εξασφαλίζονται κατά κάποιο τρόπο. Να υπάρξει ένα ταμείο. Μέχρι τότε τα έσοδα ήταν πενιχρά. Παρότι ζητούσαν ειδικό κονδύλι φυσικής αγωγής από το Κράτος αλλά και μέρος των εισπράξεων των Βαλκανικών Αγώνων από την ΕΠΟ και τον ΣΕΓΑΣ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook


from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/36vyx27
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη