Η Γαλλία συστήνει 1 δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, σε όσους έχουν μολυνθεί παλιότερα

Η Γαλλία συστήνει 1 δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, σε όσους έχουν μολυνθεί παλιότερα

Η υγειονομική αρχή της Γαλλίας συνιστά σε όσους είχαν προηγουμένως μολυνθεί με COVID-19 να λαμβάνουν μόνο μία δόση του εμβολίου, αντί για τις δύο κανονικές δόσεις.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα, και τα 3 εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Pfizer, AstraZeneca, Moderna) χορηγούνται σε 2 δόσεις με απόσταση κάποιων ημερών.

Ωστόσο, στη Γαλλία αποφάσισαν να χορηγείται 1 δόση του εμβολίου στα άτομα που έχουν μολυνθεί με κορονοϊό προκειμένου να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Τα άτομα που αναρρώνουν από τη COVID-19 έχουν κάποια ανοσία και πρέπει να εμβολιαστούν τρεις-έξι μήνες μετά, ανέφερε η υγειονομική αρχή της Γαλλίας.

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που εξέδωσε αυτή τη συμβουλή.

Έχει πραγματοποιήσει σχεδόν 2,8 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι στιγμής, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

«Η εφάπαξ δόση εμβολίου θα παίξει έτσι τον ρόλο της ενίσχυσης» για κάποιον που είχε προηγουμένως μολυνθεί με κορονοϊό, δήλωσε το Haute Autorité de Santé (HAS).

Πώς έφτασε η Γαλλία σε αυτήν την απόφαση



via Ειδήσεις https://ift.tt/3qoj6Rw
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη