Δεν διακόπτονται οι απαλλαγές από τα τέλη κυκλοφορίας 2021

Δεν διακόπτονται οι απαλλαγές από τα τέλη κυκλοφορίας 2021

Την μη διακοπή των αποφάσεων απαλλαγής από τέλη κυκλοφορίας 2021 που λήγουν μέχρι 31/12/202 ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με εγκύκλιο της

Κατόπιν της αναστολής των συνεδριάσεων των Υγειονομικών Επιτροπών του ΚΕΠΑ, και προκειμένου να διευκολυνθούν τα απαλλασσόμενα, λόγω αναπηρίας πρόσωπα, από τέλη κυκλοφορίας, διευκρινίζεται από την ΑΑΔΕ ότι δεν διακόπτονται για το 2021 οι χορηγημένες με απόφαση Προϊσταμένου Δ.Ο.Υ. απαλλαγές από τέλη κυκλοφορίας οι οποίες λήγουν μέχρι 31/12/2020, λόγω λήξης της ισχύος της γνωμάτευσης του ΚΕΠΑ.

Στην περίπτωση αυτή τα εν λόγω πρόσωπα υποχρεούνται σε προσκόμιση έως τις 30.6.2021 νέας απόφασης του ΚΕΠΑ (μαζί με την προβλεπόμενη ιατρική βεβαίωση αντιστοίχισης της πάθησης) που να δικαιολογεί τη σχετική απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση προσκόμισης έως τις 30.6.2021 γνωμάτευσης του ΚΕΠΑ, η οποία όμως δεν δικαιολογεί τη χορήγηση απαλλαγής από τέλη κυκλοφορίας, τότε επιβάλλονται τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς τα πρόστιμα. Στην περίπτωση μη προσκόμισης γνωμάτευσης του ΚΕΠΑ έως τις 30.6.2021, με υπαιτιότητα του φορολογούμενου, τότε επιβάλλονται τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο των κείμενων διατάξεων (υποπαρ. Ε7 αρ. πρώτου ν. 4093/2012).

Καμία νέα παράταση και μείωση στα τέλη κυκλοφορίας 2021

Απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης στην πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας 2021, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι.

Για το πλαφόν του 30% στις αποδείξεις ανέφερε ότι θα αξιολογηθούν τα δεδομένα και θα αποφασιστεί αν χρειάζεται να υπάρξουν παρεμβάσεις.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3p6VAH4
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη