Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αλκυονίδες το Σαββατοκύριακο και θερμοκρασία έως 25 βαθμούς

INTIME

Αποχαιρετάμε τον χειμώνα και υποδεχόμαστε τις Αλκυονίδες, έστω και με λίγη καθυστέρηση. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει θερμοκρασίες έως και 25 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο.

Μικρή ανάσα στον χειμώνα τις επόμενες μέρες, με τις Αλκυονίδες να κάνουν την εμφάνισή τους και το Σαββατοκύριακο να σημειώνονται θερμοκρασίες έως και 25 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» θα υψωθεί «σαν ομπρέλα προστασίας» πάνω από την Ελλάδα και «θα μας χαρίσει έναν σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό από αύριο το μεσημέρι και μετά όπου θα ολοκληρώσει τη δράση του το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε τα τελευταία 24ωρα».

«Μετά τις καταιγίδες, έρχονται οι Αλκυονίδες» γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος του OPEN, και εξηγεί ότι «αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό θα δώσει την ευκαιρία σε θερμότερες αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο και τις ακτές της βόρειας Αφρικής να κινηθούν προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας όπου το Σαββατοκύριακο ενδέχεται να προσεγγίσουμε σε αρκετές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς κελσίου».

Οι περιοχές φαίνονται στον τέταρτο χάρτη που έχει αναρτήσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η καλοκαιρία δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια μιας και τη νέα εβδομάδα το ατμοσφαιρικό βουνό θα υποκύψει στις πιέσεις των βαρομετρικών χαμηλών από τα δυτικά και βόρεια.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2MNOZ6S
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη