Καταγγελίες για απολύσεις σε ξενοδοχείο βουλευτή του ΜΕΡΑ25

Καταγγελίες για απολύσεις σε ξενοδοχείο βουλευτή του ΜΕΡΑ25
Μπαράζ απολύσεων εργαζομένων στο ξενοδοχείο του βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 κ. Λογιάδη Γιώργου καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.
 Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΕΤ τις προηγούμενες ημέρες ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου πως σταματούν από την εργασία τους η προϊσταμένη ορόφων, ο ζαχαροπλάστης του ξενοδοχείου και ο σεφ του ξενοδοχείου που τυγχάνει να είναι και ο Πρόεδρος του κλαδικού σωματείου μαγείρων του Ηρακλείου Κρήτης.   Η διοίκηση της ΠΟΕΕΤ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση απαιτεί από τον κ. Λογιάδη να ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις, "δεν είναι δυνατόν εν ενεργεία Βουλευτής ενός αριστερού κόμματος να περνά τέτοια μηνύματα, ειδάλλως να πάρει θέση ο κ. Βαρουφάκης και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα.   Σε ότι μας αφορά θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νομικό και συνδικαλιστικό τρόπο ώστε οι συνάδελφοι να επιστρέψουν στην εργασία τους".    Παράλληλα ο ΠΟΕΕΤ σε ανακοίνωση της καταγγέλλει την κυβέρνηση για φτωχόποίηση των εργαζομένων και ρώτα:   Αλήθεια πως περιμένετε κ.κ. της Κυβέρνησης να επιβιώσουν χιλιάδες εργαζόμενοι με 500 Ευρώ το μήνα επί ένα χρόνο; - Που είναι η νομοθέτηση των εξαγγελιών για παράταση των επιδομάτων ανεργίας και η ένταξη σ΄ αυτήν κι άλλων κατηγοριών εργαζομένων που επλήγησαν από την πανδημία (π.χ. αυτών με μη δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που πήραν έκτακτο επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιούνιο. Ιούλιο, Αύγουστο;) - Πως θα επιβιώσουν χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν δούλεψαν το περυσινό καλοκαίρι και δεν μάζεψαν τα 50 ένσημα που απαιτούνται για το επίδομα ανεργίας; -Γιατί δεν νομοθετείτε αφού τα έχετε εξαγγείλει; - Αυτοί που ήταν να πάρουν 1η φορά επίδομα ανεργίας δεν τους πιάνει η ρύθμιση των 50 ενσήμων, εξακολουθούν να χρειάζονται 80 ένσημα.


via Ειδήσεις https://ift.tt/3aMImKx
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη