Κορονοϊός: Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής

Κορονοϊός: Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής

Ανησυχία απο τα κρούσματα που αυξάνονται - Η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 83%

Η αυξητική τάση στα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική ειδικά, έχουν επιβαρύνει ιδιαίτερα τα νοσοκομεία όπου σήμερα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 300 ασθενείς. Στην Αττική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 83%. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής αυξήθηκε ποσοστιαία ως εξής: από 58% στις 22/1, σε 61% στις 29/1, και εν συνεχεία σε 62% στις 5/2 και 83% σήμερα.

Ο ΣΚΑΪ παρουσίασε και στοιχεία για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής και το πώς αυξάνονταν. Ειδικότερα,
στις 27/1 οι εισαγωγές ήταν 77,
στις 1/2 80, στις 5/2 110,
ενώ σήμερα οι εισαγωγές ήταν 129.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ είναι 1.222, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 171.466 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 300 (70,3% άνδρες). Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.103 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη.

Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι πιο έντονη από ποτέ. Τα νοσοκομεία λειτουργούν σε τεντωμένο σχοινί, ενώ η κατάσταση στις εντατικές είναι οριακή. Αύξηση των νοσηλειών και αριθμού των διασωληνωμένων, που έχει ως αποτέλεσμα υψηλά νούμερα πληρότητας.

Λίγο νωρίτερα υπερ της χρήσης διπλής μάσκας τάχθηκε μιλώντας σήμερα στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 και ο καθηγητής παθολογίας λοιμώξεων Αθανάσιος Σκουτέλης. Οπως τόνισε ο καθηγητής, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και λόγω των τρεχουσών συνθηκών η χρήση διπλής μάσκας είναι επιβεβλημένη.

Το ίδιος και ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ο οποίος έκανε λόγο για αλλαγές στις μάσκες στους κλειστούς χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2NmotCa
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη