Συναγερμός: Και δεύτερο κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

INTIME

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη και για δεύτερο κρούσμα με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού από τη Νότια Αφρική.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονη ανησυχία στη δυτική Θεσσαλονίκη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες θετικός φαίνεται να εντοπίστηκε και δεύτερος ιερέας της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Ο ιερέας λειτουργεί σε ιερό ναό στην περιοχή του Κορδελιού, του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ιερέας είναι στενή επαφή του 36χρονου διακόνου και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό για πρώτη φορά στις 7 Ιανουαρίου και πριν από δύο ημέρες έδωσε δείγμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Μάλιστα, σύμφωνα με το GRTimes.gr ο ιερέας νοσεί, ενώ ενημερώθηκαν και οι πιστοί που εκκλησιάζονται στον συγκεκριμένο Ναό.

Ήδη, έχουν απομονωθεί επαφές των ιερωμένων της μητρόπολης, καθώς και πιστοί που μετείχαν στο μυστήριο της θείας κοινωνίας με την εν λόγω διαδικασία να κρίνεται σκόπιμη καθώς η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη ανησυχεί ιδαίτερα τους ειδικούς λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητάς της.

Υπενθυμίζεται πως χτες Κυριακή στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, για να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ σύμφωνα με τον πρώτο θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι, με μοριακά τεστ και rapid test στην ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό της εκκλησίας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση και να ενημερώσει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρέθηκαν σήμερα στον Ναό κλειδώνοντας μάλιστα τις πόρτες ώστε να μην εισέλθουν στον προαύλιο χώρο που οδηγεί στην είσοδο της εκκλησίας.via Ειδήσεις https://ift.tt/3j4yQGv
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.