Τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού να μην πλήττουν το εμπόριο λέει ευρωπαίος αξιωματούχος

pixabay

Πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης των μεταλλάξεων του κορονοϊού δεν θα πλήξουν το εμπόριο τονίζει ευρωπαίος υψηλόβαθμος αξιωματούχος. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων «η πρόκληση είναι είναι να διατηρήσουμε την ισορροπία μεταξύ των περιορισμών για τα μη απαραίτητα ταξίδια και της λειτουργίας της ενιαίας αγοράς».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει «Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι ταξιδιωτικοί και οι συνοριακοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν για να αποτραπεί η εξάπλωση των νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού δεν θα πλήξουν το εμπόριο προϊόντων και υπηρεσιών στην ενιαία αγορά του ευρωπαϊκού μπλοκ», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Το Βέλγιο που έχει επιβάλει οριζόντια απαγόρευση σε όλες τις μη απαραίτητες μετακινήσεις προς και από το έδαφός του και η Γερμανία υφίστανται ιδιαίτερες πιέσεις αναφορικά με τους τελευταίους τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, που σύμφωνα με την Κομισιόν είναι υπερβολικοί.

Η Αυστρία και η Τσεχία παραπονέθηκαν για αυστηρότερους ελέγχους στα υπό κανονικές συνθήκες ανοικτά σύνορα με τη Γερμανία, μια κίνηση που το Βερολίνο δικαιολόγησε με την ανάγκη να περιοριστούν οι εξάρσεις των πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

«Η πρόκληση εδώ είναι να διατηρήσουμε την ισορροπία μεταξύ των περιορισμών για τα μη απαραίτητα ταξίδια και της λειτουργίας της ενιαίας αγοράς», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ ενόψει των συνομιλιών μεταξύ των 27 ηγετών την Πέμπτη για την COVID, τα ταξίδια και τα σύνορα.

Οι 27 ηγέτες θα συμφωνήσουν να διατηρήσουν σε ισχύ τους περιορισμούς για ταξίδια αναψυχής, σύμφωνα με το προσχέδιο της κοινής τους ανακοίνωσης, στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters, ενώ η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο είναι σε συζητήσεις για να διατηρήσουν τα σύνορά τους ανοικτά για απαραίτητες μετακινήσεις και εργαζομένους στα σύνορα.

Πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕvia Ειδήσεις https://ift.tt/37IrP9Y
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.