Έπιασαν τρεις άνδρες που «ξήλωναν» αυτοκίνητα για τα ανταλλακτικά τους

INTIME ΑΡΧΕΙΟ

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί που έκλεβαν οχήματα, τα οποία στη συνέχεια  τα αποσυναρμολογούσαν και πουλούσαν τα εξαρτήματά τους. Οι άνδρες αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας που διέθετε ως «στρατηγείο» ένα συνεργείο αυτοκινήτων. 

Οι άνδρες συνελήφθησαν, το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά. Οι τρεις άνδρες είναι ηλικίας 70, 46 και 59 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -τα κατά περίπτωση αδικήματα- της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ψευδούς κατάθεσης, απάτης και της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες κ.α.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια απέκρυπταν σε συνεργείο που διατηρούσε ο 70χρονος και ήταν ιδιοκτησίας του 59χρονου.

Εντός του ανωτέρω συνεργείου, το οποίον χρησιμοποιούσαν ως «διαλυτήριο», προέβαιναν στην αποσυναρμολόγηση των αφαιρεθέντων οχημάτων, με τα κατάλληλα εργαλεία που είχαν προμηθευτεί.

Στη συνέχεια, τα εξαρτήματα που αποσυναρμολογούσαν τα διέθεταν προς πώληση σε ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων, οι οποίοι προσέρχονταν στο συνεργείο για να τα παραλάβουν ή αναλάμβαναν να τους αποστείλουν ο 70χρονος και 46χρονος.

Εντός του συνεργείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κλεμμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Ø πλήθος εργαλείων,

Ø πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,

Ø ποσότητα κάνναβης βάρους -23,9- γραμμαρίων

Ø -8- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας αλλοδαπών αρχών

Ø κλειδιά οχημάτων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.via Ειδήσεις https://ift.tt/37p4Q3B
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.