Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον γνωστό σκηνοθέτη, νέα κατάθεση φωτιά από γυναίκα «κλειδί»

pexels

Σημαντική κατάθεση που πιθανότατα θα οδηγήσει στο επόμενο βήμα της Εισαγγελίας έλαβε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος που ερευνά τις καταγγελίες με κεντρικό πρόσωπο γνωστό σκηνοθέτη – ηθοποιό.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε πολύωρη κατάθεση από μάρτυρα , πιθανότατα γυναίκα, η μαρτυρία της οποίας ενδέχεται να πυροδοτήσει εξελίξεις στην υπόθεση του μηνυόμενου για σοβαρές κατηγορίες ηθοποιού, καθώς φαίνεται να πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.

Η κατάθεση διήρκησε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωση της, η μάρτυρας αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, επιλέγοντας να εξέλθει αποφεύγοντας την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας.

Μάλιστα, την συνόδευε η δικηγόρος του άνδρα, που πρώτος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη- ηθοποιού για αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, πλην όμως έχει ανακοινώσει πως γνωρίζει ακόμα δύο περιστατικά που συνέβησαν την προηγούμενη επταετία και επομένως δεν έχουν παραγραφεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης, μετά και την κατάθεση της μήνυσης σήμερα για βιασμό ανηλίκου το 2010, εκτιμάται πως θα είναι άμεσες.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δεύτερη μήνυση κατά του ίδιου ηθοποιού-σκηνοθέτη

Τα όσα καταγγέλλει το φερόμενο ως θύμα (που σήμερα είναι 25 ετών) είναι πραγματικά σοκαριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηνυτής αναφέρει πως ο σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, την ώρα που αυτός βρισκόταν εκεί για βόλτα με συνομηλίκους του και του ανέφερε ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του, με την υπόσχεση πως μπορεί να βοηθήσει τους πάντες να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο 25χρονος υποστηρίζει ότι για να προσεγγίσει τα θύματά του ο δράστης πήγαινε μαζί τους σε συναυλίες και άλλα θεάματα. Το θύμα μιλάει και για άλλα παιδιά που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του. Εκεί υποστηρίζει ότι έγινε και ο βιασμός του από το σκηνοθέτη.

Κατά το μηνυτή, ο δράστης προέβη σε ερωτικές πράξεις στο σπίτι του, χωρίς τη συναίνεσή του και ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να αντισταθεί. Μετά το έγκλημα, το θύμα αναφέρει πως τσακώθηκε με το δράστη και εκείνος τον έδιωξε από το σπίτι του, χωρίς έκτοτε να έχουν συναντηθεί ποτέ ξανά. Ολα αυτά φέρεται να έλαβαν χώρα όταν ο μηνυτής πήγαινε στη Β' τάξη του Γυμνασίου…

Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών συνεχίζεται κανονικά η έρευνα για τον ίδιο καταγγελλόμενο, γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό, με βάση την πρώτη μήνυση που είχε κατατεθεί στις 5 Φεβρουαρίου.

Ο μηνυτής, που συγκλόνισε το πανελλήνιο σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, έχει ήδη αναφέρει στις δικαστικές αρχές πως υπάρχουν και άλλα πρόσωπα τα οποία έχουν πρόσφατα πέσει θύματα του σκηνοθέτη, σε χρονικό διάστημα που τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί.

Η δικηγόρος του, Μαρία Κουρτέση, μιλώντας στο Open έκανε λόγο για άλλα τρία περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων από τον ίδιο δράστη, τα οποία έχουν φτάσει στο γραφείο της και θα κατατεθούν στις δικαστικές αρχές.

Χθες, για την υπόθεση αυτή και με βάση τις καταγγελίες που περιλαμβάνονταν στην πρώτη μήνυση, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε ένας μάρτυρας, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γυναίκα, η οποία δεν έχει πέσει θύμα του σκηνοθέτη, αλλά φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για τον τρόπο δράσης του, μετά τις καταγγελίες που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, έχει κληθεί προς κατάθεση για την ερχόμενη Δευτέρα ο πρόεδρος των Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Τέλος, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε χθες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όπου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά- υπόμνημα, ζητώντας να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση των καταγγελιών με επίκεντρο πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου. Η κ. Μενδώνη αναφέρει πως θέτει όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί και αυτή με την ερευνώμενη υπόθεση.via Ειδήσεις https://ift.tt/2NmSAJX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.