Κατερίνα Μπατζελή: «Μία παρεμφερή αντιπαράθεση του τύπου ποιος «φταίει για τα κλαδιά» συνεχίζεται και για τη διοικητική και ψηφιακή αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Διοικητικών Οργανισμών

Κατερίνα Μπατζελή :Ως επικεφαλής της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά» δηλώνουμε ότι:

«Μία παρεμφερή  αντιπαράθεση του τύπου ποιος «φταίει για τα κλαδιά» συνεχίζεται και για τη διοικητική και ψηφιακή αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Διοικητικών Οργανισμών.

Ταυτόχρονα όμως με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών γίνονται προσλήψεις εξωτερικών συμβούλων βάσει των απευθείας αναθέσεων με αμοιβή, εκείνης των  24.800 ευρώ. Μάλιστα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο  εγκρίθηκαν πέντε νέες συμβάσεις   για την ΠΕ Ευρυτανίας- χωρίς να γίνεται ποτέ γνωστό το έργο τους και η συνεργασία τους με το διοικητικό μηχανισμό. Παραγκωνίζοντας τις υπηρεσίες, την αξιοκρατία, την ενεργοποίηση όλων των διοικητικών στελεχών, αλλά και απεμπολώντας την οργανωμένη θεσμική διεκδίκηση αύξησης του προσωπικού, δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις σημερινές ανάγκες και προκλήσεις.

Οι Περιφερειακές Ενότητες είναι οργανικά μέρη της κάθε Περιφέρειας και εντάσσονται στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση και όχι ανεξάρτητα «Δουκάτα» που λειτουργούν με δικούς τους μηχανισμούς».

Απαιτείται η ολοκλήρωση τόσο των ψηφιακών οργανογραμμάτων όσο και του ορισμού της κατάστασης των θέσεων προσωπικού με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι 5 Μαρτίου 2021. Να τονισθεί δε ότι η μη ολοκλήρωση της ένταξης των φορέων στην εφαρμογή του Ψηφιακού Οργανογράμματος δεν θα επιτρέπει τη συμμετοχή τους στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, ούτε και την έγκριση οποιουδήποτε αιτήματος για πρόσληψη τακτικού προσωπικού.

Η καθυστέρηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των οργανογραμμάτων των Περιφερειών μεταξύ των οποίων και εκείνου της Στερεάς Ελλάδας, διεξάγεται με μια  δήθεν αντιπαράθεση μεταξύ του επιτελικού κράτους και των αρχών των Περιφερειών.  Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες διαμάχης  που προκύπτει  από το «μπέρδεμα» των αρμοδιοτήτων. Στην περίπτωση όμως  του διοικητικού μηχανισμού ,αποκτάει άλλη διάσταση διότι είναι εκείνος που κυρίως θα επιφορτισθεί το βάρος της υλοποίησης των πολιτικών και δράσεων της κάθε Περιφέρειας. Φυσικά με τη χρονοκαθυστέρηση της έκδοσης εγκυκλίων δεν φαίνεται καμία  διάθεση του επιτελικού κράτους να αποκεντρώσει αρμοδιότητες στα πλαίσια της ενίσχυσης της Περιφερειακής Διακυβέρνησης. 

Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητήσαμε με ερώτησή μας, ως παράταξη, να συζητηθεί και να προχωρήσει με διαφανείς διαδικασίες και αξιοκρατικά κριτήρια η απεικόνιση, εναρμόνιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας με την ψηφιακή κατανομή των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, της  πραγματικής κατάστασης των υφιστάμενων θέσεων στις οργανικές μας μονάδες (ανά κατηγορία – κλάδο – ειδικότητα - περίγραμμα θέσης εργασίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα και ανά οργανική μονάδα, και όχι όπως είναι σήμερα ενιαίες σε κλάδους για όλη την Περιφέρεια . Δεδομένου ότι ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) είναι δυναμικός και μεταβάλλεται συνεχώς ανάλογα με τις ανάγκες και τις αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται ή δημιουργούνται. Η μετάβαση στην ψηφιακή λειτουργία του δημοσίου θα είναι το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη περίοδο, αποτελώντας πρόκληση και για τη δική μας περιφέρεια».

Η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.(Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας) δε για πολλοστή φορά καταγγέλλει ότι με τις καθυστερήσεις αυτές οι μόνοι που επωφελούνται είναι οι «ημέτεροι» που ορίζονται προσωρινώς Αναπληρωτές και τελικά παραμένουν… εσαεί.  Έχει δε αποστείλει και εξώδικο  στον Υπουργό Εσωτερικών, στους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας παρουσιάζοντας την κατάσταση.

Κατερίνα Μπατζελή ως επικεφαλής της παράταξης  και οι Σύμβουλοι

Νίκος Μπέτσιος, Κώστας  Σωτηρόπουλος, Μάνος Γέμελος, Μπάμπης Φάκος, Τάσος Βελισσαρίου

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη