Γώγος: Ανησυχητικές οι εικόνες, ας κρατήσουμε τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα

mega

«Ας κρατήσουμε τα βασικά μέτρα προστασίας, αλλιώς είναι πιθανόν να χρειαστούν και περαιτέρω μέτρα, ακόμα και lockdown. Αυτά πρέπει να αποφύγουμε.» είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο MEGA.

«Σε περιπτώσεις μεγάλου συγχρωτισμού έχουμε διασπορά και σε ανοιχτούς χώρους. Οι εικόνες είναι ανησυχητικές. Βρισκόμαστε σε μεγάλη πίεση… Επιδημιολογική αλλά και πίεση στο σύστημα υγείας».

Αναφορικά με τις νέες μεταλλάξεις, απάντησε «Πέραν των προβλημάτων που είχαμε, προστίθενται και το θέμα των μεταλλάξεων, γιατί υπάρχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα».

Ενώ σχετικά με τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις, δήλωσε στο Mega, «Από κει και πέρα, για τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια, σε μεγάλο βαθμό καλύπτονται (οι μεταλλάξεις). Η Βρετανική. Για τη Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη έχουμε μικρότερη κάλυψη αλλά επαρκεί με δεδομένο τη μεγάλη παραγωγή αντισωμάτων που προκαλείται από τα εμβόλια».

Ο ίδιος εκτίμησε πως πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα οι εμβολιασμοί καθώς όσο κυκλοφορεί ο κορονοϊός θα πληθαίνουν και οι μεταλλάξεις του.via Ειδήσεις https://ift.tt/39YUb10
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.