Κλειστά την Τρίτη τα ΚΔΑΠμεα και ΚΔΗΦ λόγω κακοκαιρίας

intime

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη 16/2/2021, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) και Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Κέρκυρας και Χανίων σήμερα 15.02.2021 και αύριο 16.02.2021 λόγω της έντονης κακοκαιρίας (χιονόπτωσης και παγετού).

Σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου τα εν λόγω κέντρα θα παραμείνουν κλειστά και αύριο. Να σημειωθεί ότι κλειστά παραμένουν όλα τα άλλα ΚΔΑΠ μέχρι την 1η Μαρτίου 2021 ώρα 6.00, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού.

Ωστόσο τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) κλείνουν μόνο λόγω της κακοκαιρίας. Μετά την κακοκαιρία θα λειτουργήσουν κανονικά με την προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) ανά εβδομάδα στους εργαζόμενους. Επίσης, συνιστάται ο διαχωρισμός παιδιών –ενηλίκων, όπου υφίστανται παράλληλα και οι δύο ηλικιακές ομάδες. Ο διαχωρισμός μπορεί να είναι χρονικός (ανά βάρδια ) ή χωροταξικός ,και τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Το ίδιο ισχύει και για τα Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), που κλείνουν προσωρινά λόγω του καιρού. Στην συνέχεια θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες που έχουν δοθεί και για τη διενέργεια rapid τεστ μια φορά την εβδομάδα, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ωφελούμενους στο πλαίσιο της πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού. Αναφορικά με τα τεστ στους ωφελούμενους, αυτά διενεργούνται στο βαθμό που αυτό καθίσταται εφικτό λόγω της αναπηρίας τους και μόνο εάν δεν τους προκαλείται αναστάτωση (ιδίως σε περιπτώσεις ωφελούμενων με νοητική αναπηρία ή/και Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος).



via Ειδήσεις https://ift.tt/3b6cr7V
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη