Ευρωπαϊκή Ένωση: Ταμείο Ανάκαμψης... και με τη βούλα

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ταμείο Ανάκαμψης... και με τη βούλα

Υπογράφηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες η σύσταση του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης από τον κορονοϊό.

H Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σασσόλι και ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ως προεδρεύων του Συμβουλίου των Κρατών Μελών, υπέγραψαν την πράξη σύστασης του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» (RRF- Recovery and Resiliance Facility),  του βασικού χρηματοδοτικού εργαλείου του προγράμματος Next Generation EU, του συνολικού πακέτου ανάκαμψης της ΕΕ.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, κάλεσε τα κράτη μέλη να σπεύσουν να επικυρώσουν την απόφαση του Συμβουλίου για τους νέους ίδιους πόρους, ώστε η Κομισιόν να μπορεί να αρχίσει το σχετικό δανεισμό από τις αγορές.

Παράλληλα, κάλεσε τα κράτη μέλη να καταρτίσουν σύντομα τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας για την χρήση των κεφαλαίων, ώστε να προχωρήσει έγκαιρα η έγκρισή τους από την Κομισιόν και το Συμβούλιο.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2LHKaMi
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη