Καπραβέλος για Θεσσαλονίκη: Ολέθρια αποτελέσματα αν καθυστερήσουν τα μέτρα

Καπραβέλος για Θεσσαλονίκη: Ολέθρια αποτελέσματα αν καθυστερήσουν τα μέτρα

Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου», μιλώντας στο Open το πρωί της Παρασκευής, μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί στις κλίνες του νοσοκομείου υπογραμμίζοντας την οριακή κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας της χώρας λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού.

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι το ιικό φορτίο των λυμάτων είναι αυτό που ανησυχεί κυρίως τους τους επιστήμονες, ενώ ζήτησε άμεση λήψη μέτρων και όχι αυστηριοποίηση των ελέγχων.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ειδικά ατόμων μικρότερης ηλικίας. «Παρακολουθούμε το ιικό φορτίο με κομμένη την ανάσα, τα όρια της αντοχής μας δεν είναι μεγάλα. Αν κάτι συμβεί, η κατάρρευση του συστήματος θα είναι μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να επιβληθεί καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη για να περιοριστεί η διασπορά του ιού, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «αν καθυστερήσουν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ολέθρια αποτελέσματα» και υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να ελέγξουμε τον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς αλλά και τον αριθμό ατόμων στις τάξεις.

Εξάλλου, ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επανέλαβε στο ίδιο μέσο ότι «πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης», επισημαίνοντας ότι η κατάσταση θα ξέφευγε 100% αν δεν λάμβανε η κυβέρνηση την απόφαση για νέα μέτρα με καθολική καραντίνα μετά την αύξηση των κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

«Θα έχουμε διπλασιασμό κρουσμάτων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αν δεν παρθούν μέτρα. Τα περιθώρια στην Αττική είναι πολύ μικρά. Καλό θα ήταν να παραταθεί το lockdown για μία εβδομάδα» υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Όσον αφορά τη χρήση διπλής μάσκας, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι θα βοηθήσει στα μέσα μαζικής μεταφοράς.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3qrttEh
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη