Νέα ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για Κουφοντίνα: «Υπενθυμίζουμε πως η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο»

Νέα ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για Κουφοντίνα: «Υπενθυμίζουμε πως η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο»

H ΟΕΝΓΕ εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση στα μέλη της, τους φορείς και τα ΜΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους γιατρούς της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας που εφαρμόζουν την ιατρική δεοντολογία  στον Δημήτρη Κουφοντίνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ επανέρχεται σχετικά με την απεργία πείνας του καταδίκου Δ. Κουφοντίνα:

1. Υπενθυμίζουμε πως η άσκηση θεραπευτικών πράξεων παρά την θέληση του οποιουδήποτε ασθενούς είναι απαράδεκτη και πως η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας που τηρούν την ιατρική δεοντολογία.

2. Ο Δ. Κουφοντίνας έχει κριθεί οριστικά για τις πράξεις και έχει καταδικαστεί αμετάκλητα. Σήμερα αυτό που κρίνεται είναι το δικαίωμά του στην αξιοπρεπή και ισότιμη μεταχείριση. Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί το αίτημά του για δίκαιη μεταχείριση, ώστε να μην έχουμε θάνατο απεργού πείνας στην χώρα μας μετά από δεκαετίες.

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece»

oenge



via Ειδήσεις https://ift.tt/3sDVGbh
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη