Χρονοδιάγραμμα Φεβρουαρίου: Αναστολές συμβάσεων, ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αναδρομικά κληρονόμων, άδειες

Χρονοδιάγραμμα Φεβρουαρίου: Αναστολές συμβάσεων, ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αναδρομικά κληρονόμων, άδειες

Μία σειρά προθεσμιών "τρέχουν" για όλο τον Φεβρουάριο αναφορικά με τις αναστολές συμβάσεων εργασίας, τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, τις άδειες ειδικού σκοπού, τα αναδρομικά κληρονόμων και την δήλωση της ετήσιας άδειας των εργαζομένων του 2020.

Αναλυτικότερα:

  • έως τις 5.2.2021 πραγματοποιείται η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων στο ΠΣ Εργάνη για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, περιόδου 1-5 Φεβρουαρίου 2021.

Ειδικά όμως για τις συμβάσεις εργασίας που τίθενται σε αναστολή από την 1η έως και την 5η Φεβρουαρίου 2021, προς διευκόλυνση των λογιστών, οι υπεύθυνες δηλώσεις προαναγγελίας των εργοδοτών-επιχειρήσεων υποβάλλονται εντός του πρώτου πενθημέρου του Φεβρουαρίου.

Η προαναγγελία μπορεί να αφορά, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του Φεβρουαρίου είτε ολόκληρο τον μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε μεταβολή της προαναγγελθείσας αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται και αυτή, με τη διαδικασία της προσωρινής ανακλήσεως.

Η προσωρινή ανάκληση επίσης προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα από την έναρξη της μεταβολής.

  • έως τις 8.2.2021 πραγματοποιείται η υποβολή αίτησης/δήλωσης (και ορθών επαναλήψεων) στην ΑΑΔΕ και στο ΠΣ Εργάνη, για την ένταξη εργαζομένων στον μηχανισμό Συν-Εργασία (Α' Φάση) μηνός Ιανουαρίου 2021.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τον μήνα Ιανουάριο 2021 υποβάλλουν:

α. δήλωση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ,

β. την Α' ΦΑΣΗ της αίτησης/δήλωσης ένταξης στον Μηχανισμό στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Σημειώνεται ότι είναι δυνατή η διαδικασία των ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό - Α' ΦΑΣΗ καθ' όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας.

Επίσης για όσες επιχειρήσεις επιλέξουν την ένταξή τους στον Μηχανισμό από 1/1/2021 μπορούν από σήμερα να το δηλώσουν αναδρομικά, υπό την προϋπόθεση ότι έχει γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4:

Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου.

  • έως τις 10.2.2021 πραγματοποιείται η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων – εργοδοτών δωδεκάμηνης λειτουργίας, για τη λήψη ειδικής αποζημίωσης αποδοχών αδείας εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας είχαν τεθεί σε αναστολή εντός του έτους 2020.
  • έως τις 15.2.2021 πραγματοποιείται η υποβολή στο Π.Σ. Εργάνη εντύπων 11.1
  1. Απολογιστικό Έντυπο Γνωστοποίησης Στοιχείων Λήψης Άδειας Ειδικού Σκοπού και Συσχετιζόμενης Κανονικής Άδειας του άρθρου 4 παρ. 3στ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55/ 11.03.2020), για τη χρήση άδειας ειδικού σκοπού από τους εργαζομένους κατά τον μήνα Ιανουάριο 2021,
  • έως 15.2.2021 υποβολή του ειδικού εντύπου Ε11.1. για την άδεια ειδικού σκοπού για τη δήλωση της χρήσης του Ιανουαρίου 2020.
  • έως τις 28.2.2021 πραγματοποιείται η υποβολή στο Π.Σ. Εργάνη εντύπου Ε11 (γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) για το έτος 2020.

Ο εργοδότης υποχρεούται να γνωστοποιεί ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με την ονομασία «ΕΡΓΑΝΗ», εντός του μηνός Ιανουαρίου, στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν την ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.

Ωστόσο φέτος λόγω του ότι παρατάθηκε η χορήγηση της ετήσιας άδειας 2020 μέχρι τέλος Ιουνίου 2021 παρατάθηκε και η ηλεκτρονική υποβολή του σχετικού εντύπου.

Συνεπώς κάθε εργοδότης υποχρεούται να γνωστοποιεί, με το έντυπο Ε11 ηλεκτρονικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν την ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και έχουν καταχωρισθεί στο Βιβλίο Αδειών.

  • έως τις 28.2.2021 πραγματοποιείται η υποβολή αίτησης για την επιστροφή ποσών μειώσεων κύριων συντάξεων σε κληρονόμους (Β στάδιο), εφόσον δεν διέθεταν τα ζητούμενα πιστοποιητικά στο Α στάδιο.


via Ειδήσεις https://ift.tt/3cFjjvt
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη