Θλιβερή πρωτιά και πάλι για την Αττική - Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα

Eurokinissi

Η Αττική όπως είναι αναμενόμενο παραμένει η θλιβερή πρωταθλήτρια των κρουσμάτων με 583 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ σήμερα στην Αττική καταγράφηκαν 1.222 ανέρχονται τα νέα κρούσματα και 26 θάνατοι. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 300 ασθενείς.

Περιμένουν όλοι με αγωνία για το πότε θα ανακτηθεί ο έλεγχος στην Αττική, η οποία παρά τα μέτρα καταγράφει υψηλά ποσοστά και σήμερα.

Η Αττική όπως είναι αναμενόμενο παραμένει η θλιβερή πρωταθλήτρια των κρουσμάτων με 583 νέα κρούσματα ενώ η Θεσσαλονίκη καταγράφει 138. Διψήφιο αριθμό κρουσμάτων καταγράφουν 16 περιφέρειες.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

Ανατολική Αττική 78
Βόρειος Τομέας Αθηνών 71
Δυτική Αττική 24
Δυτικός Τομέας Αθηνών 74
Κεντρικός Τομέας Αθηνών 178
Νησιά Αργοσαρωνικού 22
Πειραιάς 83

Σύμφωνα με δηλώσεις του επίκουρου καθηγητή Ιατρικής του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη, τα ήπια επιδημιολογικά μέτρα που ελήφθησαν τις προηγούμενες εβδομάδες έχουν ήδη δείξει αποτελεσματικότητα και έχουν επιβραδύνει την επέκταση της πανδημίας».

Από την άλλη, συνέχισε ο κ. Μαγιορκίνης, η αύξηση στο ΕΣΥ στο λεκανοπέδιο, η οποία και οδήγησε σε λήψη πρόσθετων μέτρων, καταγράφηκε εντός της τελευταίας εβδομάδας, ενώ το αποτέλεσμα του «σκληρότερου» lockdown θα το δούμε σε περίπου 10 ημέρες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «αναμένουμε επιτάχυνση της αποσυμπίεσης και βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Αττική προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας και αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρέπει να προεξοφλούμε ότι δεν θα δούμε αποτελέσματα από το σκληρό lockdown στην Αττική έως τις 28 Φεβρουαρίου. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά πήραμε έγκαιρα μέτρα και θα αποδώσουν

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/3aiX1hw
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη