Στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» μπαίνουν οι δημότες Δραπετσώνας που ζουν σε κοντέινερ

Στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» μπαίνουν οι δημότες Δραπετσώνας που ζουν σε κοντέινερ

Τους δημότες της Δραπετσώνας που διαμένουν στον καταυλισμό των κοντέινερ επισκέφτηκε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου μαζί με τον Δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα διαμονής των πιο ευάλωτων κατοίκων της περιοχής που για δύο δεκαετίες στεγάζονται σε επισφαλείς συνθήκες (κοντέινερ).

Σύμφωνα με την υφυπουργό οι εν λόγω δημότες θα ενταχθούν στο νέο θεσμοθετημένο πλέον πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» που διασφαλίζει μεταξύ άλλων κατοικία και οικοσκευή για δύο χρόνια και ταυτόχρονα επιδοτούμενη θέση εργασίας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «δεν αφήνουμε κανέναν συμπολίτη μας απροστάτευτο. Επισκέφτηκα σήμερα την περιοχή για να συζητήσω με τους δημότες Κερατσινίου-Δραπετσώνας τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, ώστε να βοηθήσουμε ουσιαστικά και στοχευμένα, όπως ακριβώς οφείλει και πράττει η Πολιτεία.

Πριν από δύο μήνες θεσμοθετήσαμε ως πάγια πολιτική του Υπουργείου μας το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία», με το οποίο στηρίζουμε ενεργά την επανένταξη των αστέγων συμπολιτών μας στην κοινωνική και οικονομική ζωή παρέχοντάς τους επιδότηση ενοικίου για διάστημα 24 μηνών, καθώς και κάλυψη δαπανών για οικοσκευή και λοιπές λειτουργικές ανάγκες του νοικοκυριού, με στόχο την άμεση κάλυψη της βασικής στεγαστικής τους ανάγκης αλλά και την προετοιμασία τους για την ενεργό συμμετοχή τους στο εργασιακό και επιχειρηματικό δυναμικό της χώρας.

domna2

Σχετικά με το δεύτερο αυτό σκέλος, έχουμε προβλέψει υπηρεσίες ενεργοποίησης, επαγγελματικής κατάρτισης και προώθησης στην εργασία, που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιδότηση μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, καθώς και επιδότηση για τη δημιουργία επιχείρησης.

Είμαστε σε συζητήσεις με το συναρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον ΟΑΕΔ για ένταξη σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και μοριοδότηση συμμετοχής σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και λήψης υπηρεσιών εργασιακής συμβουλευτικής, αντιστοίχως.

Ακόμα και μέσα στην πανδημία εντοπίζουμε τα μεγάλα προβλήματα και τα λύνουμε παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες που υπάρχουν».via Ειδήσεις https://ift.tt/3bdjUSO
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.