Μόσιαλος: Ποιες αλλαγές προτείνει για την επιτροπή λοιμωξιολόγων

ΣΚΑΙ

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE Ηλίας Μόσιαλος, χαρακτήρισε επαρκή τα υπάρχοντα μέτρα που έχουν ληφθεί. Επισήμανε βέβαια πως αν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα προς το χειρότερο θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα.

Ο κύριος Μόσιαλος, μιλώντας στο δελτίο του ΣΚΑΙ εξήγησε αναλυτικά τα την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και έκανε πρόταση για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Χαρακτηριστικά είπε, «Αυτό όμως που χρειάζεται να γίνει από εδώ και εμπρός είναι μια σειρά πραγμάτων. Πρώτον η επιτροπή πρέπει να ενισχυθεί και με περισσότερες ειδικότητες. Με αναλυτές μεγάλων δεδομένων. Με αναλυτές της Επιστήμης της Συμπεριφοράς», συμπλήρωσε ακόμη πως χρειάζεται και μία πρόβλεψη της επιτυχίας που περιμένουμε από τα μέτρα που ανακοινώνει η επιτροπή.

«Παραδείγματος χάριν, γιατί θα κλείσει η κυκλοφορία από τις 18:00 και όχι από τις 19:00 ή τις 20:00; Υπάρχει μια διεθνής εμπειρία που να τεκμηριώνει ότι θα αλλάξει η συμπεριφορά με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογεί αυτό το μέτρο; Είναι διαφορετικό»

Ενώ συνέχισε, «Εάν θα πρέπει να κλείσουμε τα σχολεία επομένως υπάρχει κάποια διεθνής εμπειρία η οποία να δείξει ότι θα σταματήσει η διασπορά σε τέτοιο βαθμό λόγω του κλεισίματος του σχολείου ή είναι θέμα κινητικότητας, ότι δηλαδή πηγαίνουν οι γονείς που πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά από τα σχολεία. Δηλαδή τι δημιουργεί το πρόβλημα και τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε».

Ο καθηγητής σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων είπε ακόμη πως είναι επαρκή, αλλά στην περίπτωση που αλλάξουν τα δεδομένα δραματικά θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα προστασίας.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2MJf5Zd
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη