Έκπτωση ΔΕΗ- Αποζημίωση ή φιλοδώρημα;

Έκπτωση ΔΕΗ- Αποζημίωση ή φιλοδώρημα;

Οι ανακοινώσεις της ΔΕΗ σχετικά με την έκπτωση που θα κάνει η εταιρεία στους καταναλωτές που είχαν- και καποιοι εξακολουθούν να έχουν- πολυήμερες διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια» ήρθε ως μία καλή είδηση στα αυτιά όλων.
Όμως για τι ποσό συζητάμε; Είναι μία σημαντική έκπτωση στο ποσό που πληρώνει το κάθε νοικοκυριό κάθε μήνα ή δίμηνο; Αποτελεί κάτι σαν αποζημίωση για τις ατελείωτες ώρες σκοταδιού και ψύχους που υπέστησαν χιλιάδες σπίτια;

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα απαντά η σύντομη αλλά πολύ κατατοπιστική συνέντευξη που έδωσε η Διευθύντρια επικοινωνίας και εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ,Σοφία Δήμτσα στον ΑΝΤ1.

Για το ποσό της έκπτωσης που θα κάνει η ΔΕΗ στα νοικοκυριά που επλήγησαν υπολογίζεται ένα ποσοστό 10% επί του συνολικού πληρωτέου ποσού για τον μήνα Φεβρουάριο. Η έκπτωση ισχύει για όλους τους πληγέντες ανεξαρτήτως παρόχου.Το πότε θα δουν οι καταναλωτές την έκπτωση στον λογαριασμό τους έχει να κάνει με το εάν ο προμηθευτής εκδίδει μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό.

Είναι αυτό αποζημίωση;
Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποζημίωση αυτή η έκπτωση που κάνει η ΔΕΗ. Για να αποζημιωθεί κανείς υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, καθορισμένη από τον ΔΕΔΔΗΕ με σαφές πλαίσιο για τους καταναλωτές.

Υπογειοπόίηση- Πιθανότητα ή όνειρο;
Σύμφωνα με την Σοφία Δήμτσα, για να υπάρξει πλήρης υπογειοποίηση των γραμμών της ΔΕΗ θα πρέπει να γίνει μία ασύλληπτα μεγάλη επένδυση και δυσβάστακτη καθώς μιλάμε για πολλά δισ ευρώ που θα πρέπει να δαπανηθούν. Εκτός του κόστους όμως, θα είναι και μία διαδικασία που θα πάρει πολλά χρόνια για να ολοκληηρωθεί. Η ΔΕΗ πάντως, προς το παρόν προσανατολίζεται σε κάποιες υπογειοποιήσεις και προκρίνει την επιλογή της ψηφιοποίησης του δικτύου που , όπως είπε θα επιτρέπει τον άμεσο εντοπισμό των προβλημάτων και άρα την γρηγορότερη αποκατάσταση τους. Οψώμεθα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3bnY2Ea
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη