Δήμος Πειραιά: Έτσι θα κλείνουν ραντεβού οι ευπαθείς ομάδες για μεταφορά στα εμβολιαστικά κέντρα

Eurokinissi

Με δημοτικό όχημα ή βαν η μεταφορά των ευπαθών ομάδων στον Πειραιά για να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου:

Oι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (AμεA, άτομα τρίτης ηλικίας και γενικά ευάλωτοι κοινωνικά πολίτες), μπορούν να μεταφέρονται στα εμβολιαστικά κέντρα της επιλογής τους με δημοτικά οχήματα ή ειδικό διαμορφωμένο βαν που έχουν διατεθεί από τον Δήμο Πειραιά.

Η κοινωνική αυτή υπηρεσία είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης ΚΕΠ του Δήμου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά), τη συνδρομή της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και της Διεύθυνσης Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Η διαδικασία περιλαμβάνει 3 απλά βήματα:

1. Ο πολίτης κλείνει τηλεφωνικά ραντεβού στο ΚΕΠ του Δήμου στα τηλέφωνα 214 4053320 και 214 4053330, καθημερινά 8:00-15:00.

2.Mε δημοτικό όχημα μεταφέρεται από την οικία του στο εμβολιαστικό κέντρο της επιλογής του, συνοδεία εθελοντή από το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

3.Μετά τον εμβολιασμό συνοδεύεται στην οικία του.

Η μεταφορά των πολιτών γίνεται με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να στηρίζει με κοινωνικές δράσεις τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, που αναμφίβολα επηρεάζονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Για το λόγο αυτόν ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία στον Δήμο μας, η οποία απευθύνεται στους ηλικιωμένους, στα άτομα με αναπηρία και σε ευάλωτους πολίτες, τους οποίους βοηθά να μεταβούν για να εμβολιαστούν, χωρίς ταλαιπωρία στο εμβολιαστικό κέντρο που επιθυμούν και να επιστρέψουν σπίτι τους με ασφάλεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την πολύτιμη συμβολή του στο πρόγραμμα, αλλά και για την αγαστή συνεργασία μας τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.via Ειδήσεις https://ift.tt/3q6yyBs
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.