«Πόλεμος» για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού στη Βουλή, σε κόντρα Καραμανλής - Γιαννούλης

INTIME

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα διεξήχθη η συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας, με τον Κώστα Καραμανλή να υπεραμύνεται της απόφασης. Φραστικό επεισόδιο μεταξύ Καραμανλή και Γιαννούλη.

Πολύ σωστή χαρακτήρισε την απόφαση για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας λόγω της κακοκαιρίας, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, συντασσόμενος με την στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μετά την έντονη κριτική που άσκησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για έλλειψη σχεδιασμού.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο κ Καραμανλής απέδωσε την απόφαση για το κλείσιμο της «Νέας Οδού» στην προστασία των πολιτών από το ακραίο καιρικό φαινόμενο και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Σημείωσε δε ότι η πολιτική ηγεσία έμαθε από το λάθος του 2017, όπου η εθνική οδός έμεινε ανοιχτή με έντονη κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολίτες και εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει φθηνή αντιπολίτευση.

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην συγκοινωνιακή γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης με πολύωρες καθυστερήσεις είπε ότι η γραμμή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είχε πρόβλημα και οι καθυστερήσεις οφείλονται στην πρώτη δέντρων, συμβάν που «ξεπερνά τις πολιτικές και διοικητικές ευθύνες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Επιθέσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Έντονη κριτική άσκησαν στην απόφαση Χρυσοχοίδη τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Κλείσατε ένα πεντακάθαρο δρόμο, δεν είχατε πει κουβέντα» σημείωσε ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, χαρακτηρίζοντας προσβλητική για τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη να κλείσει τη Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας.

Ζήτησε δε από την κυβέρνηση να πει μια συγγνώμη στο επιβατικό κοινό για τον τρόπο που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι δημόσιες συγκοινωνίες, με αφορμή και την έκρηξη σε λεωφορείο χθες στη Θεσσαλονίκη.

«Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, υπήρξε πλήρης απουσία σχεδιασμού και οι πολίτες της χώρας έμειναν απροστάτευτοι», υποστήριξε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

«Ποιον υπηρέτησε ο κ Χρυσοχοίδης με το κλείσιμο της Εθνικής Οδού;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης προσθέτοντας ότι αν ήθελε να υπηρετήσει τον λαό θα έπρεπε να πάρει μέτρα για να μην κλείσει ο δρόμος, αλλά αυτά θα κόστιζαν.

«Δεν μπορεί η λογική μένουμε σπίτι να είναι λύση για όλα. Είμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας και παραμένουμε σαν σαρδέλες μέσα στις συγκοινωνίες» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Χαμός με Καραμανλή και Γιαννούλη: «Αφήστε αυτά τα σόου στην ΕΡΤ 3 επί ΣΥΡΙΖΑ τα μάθατε»

Τα αίματα άναψαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με αποτέλεσμα έναν έντονο διάλογο μεταξύ του υπουργού Υποδομών και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη που διαμαρτυρήθηκε για την αναφορά του υπουργού ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρουν οι απαντήσεις, με αφορμή την απουσία του Νίκου Παππα στα ερωτήματα που είχε θέσει στον υπουργό Μεταφορών.

Κ.Καρμανλής: Αφήστε αυτά τα σόου στην ΕΡΤ 3 επί ΣΥΡΙΖΑ τα μάθατε, σχολίασε ο υπουργός στις έντονες διαμαρτυρίες του Χ. Γιαννούλη από τα έδρανα.

Χ. Γιαννούλης: Εδώ είναι Κοινοβούλιο, δεν είναι πρώτη Σερρών

Γ . Βλαχος (Προεδρεύων): Γιατί το λέτε αυτό;

Κ. Καραμανλης: Είστε κωμικός, είπα τίποτα κακό;

Γ. Βλαχος: Δεν σας διέκοψε κανείς όσο μιλήσατε.. αφήστε τον υπουργό να ολοκληρώσει μια φράση.. λογοκρισία στον υπουργό κάνετε;

Χ. Γιαννούλης: Εκτίθεστε

Γ. Βλαχος: Ασχοληθήκατε με τα δέντρα το 61. Αφήστε με να εκτίθεμαι..



via Ειδήσεις https://ift.tt/3bc4XAs
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη