Νέα σύσκεψη από τη συντονιστική επιτροπή επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας, γεμάτες οι ΜΕΘ

intime

Σύσκεψη πραγματοποιείται στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ με στόχο τον έλεγχο αλλά και τον βέλτιστο συντονισμό των σημερινών εφημεριών των υγειονομικών σχηματισμών του λεκανοπεδίου Αττικής. Η σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας SARS-Cov-2 ξεκίνησε στις 12:00 στο ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ. Έντονος είναι ο προβληματισμός λόγω της κατάστασης «ασφυξίας» που επικρατεί στις ΜΕΘ. 

Στη σύσκεψη με επικεφαλής τον ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, συμμετέχουν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός και η Υπεύθυνη Συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ Ιατρός Αναστασία Ζυγούρα.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με στόχο τον έλεγχο αλλά και τον βέλτιστο συντονισμό των σημερινών εφημεριών των υγειονομικών σχηματισμών του λεκανοπεδίου Αττικής και για αυτόν τον λόγο θα συνδυαστεί με ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη με όλους τους διοικητές των Νοσοκομείων της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Μεγάλη η πίεση στις ΜΕΘ, η μεγαλύτερη από την αρχή της πανδημίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ είναι η μεγαλύτερη από την αρχή της πανδημίας σύμφωνα με όσα δήλωσε  ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμολογικής Εταιρείας. Ο Στέλιος Λουκίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή καταγράφεται η μεγαλύτερη πίεση, από την άποψη εισαγωγών, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική από την αρχή της πανδημίας.

Ενδεικτικά, ο κ. Λουκίδης αναφέρει ότι στην τελευταία εφημερία το νοσοκομείο Αττικόν έφτασε τις 40 εισαγωγές. «Εφημερεύαμε μαζί με τον Ευαγγελισμό και καταλαβαίνετε ότι αν σε δυο μεγάλα νοσοκομεία οι εισαγωγές είναι 80-100 την ημέρα, είναι ένας μεγάλος αριθμός.

Αυτές οι εισαγωγές μπαίνουν όλες σε κλινικές Covid, πράγμα που σημαίνει ότι εμείς πρέπει στις επόμενες ημέρες να προσπαθήσουμε να σταθεροποιήσουμε τους αρρώστους και να αποφύγουμε τις εισαγωγές στις ΜΕΘ».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας υπογράμμισε ότι έχει μειωθεί κατά πολύ ο μέσος όρος ηλικίας, γεγονός που δείχνει ότι το εμβόλιο δουλεύει πολύ καλά στους άνω των 80 ετών που έχουν εμβολιαστεί.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2ZYIxNX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη