Μηταράκης: Κανονικά ο εμβολιασμός των μεταναστών ανάλογα με την ηλικία

INTIME

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός των μεταναστών ανάλογα με την ηλιακή τους ομάδα είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και πρόσθεσε ότι «Την Τετάρτη θα φύγουν 140 άτομα. Μέσα σε 1-2 μήνες θα έχουν φύγει 1.000 άτομα με απευθείας πτήσεις από τη Λέσβο στην Γερμανία».

Για την διαχείριση της πανδημίας και τον εμβολιασμό στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής, μίλησε ο Νότης Μυταράκης. Όπως δήλωσε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα υποβάλλονται σε τεστ covid-19. «Ο μεταναστευτικός πληθυσμός δεν έδειξε στοιχεία μόλυνσης διαφορετικά από τον γενικό πληθυσμό» διευκρίνισε σχετικά.

Σχετικά με την συμμετοχή τους στον εμβολιασμό, ο κ. Μηταράκης είπε πως πρόφυγες και μετανάστες θα εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού. «Θα εμβολιαστούν κανονικά ανάλογα με τις ηλικιακές τους ομάδες. Αυτονόητα θα κάνουν εμβόλιο. Όλοι έχουν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης», είπε.

Μιλώντας ευρύτερα για τα εμβόλια, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «υπάρχει προτεραιοποίηση στα εμβόλια. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος είναι ότι η επάρκεια εμβολίων δεν ανταποκρίθηκε στις εκτιμήσεις ζήτησης. Τους επόμενες εβδομάδες και μήνες θα επιτύχουμε τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού».

Σχετικά με την μεταναστευτική πολιτική, σημείωσε ότι από τις 37 υπάρχουσες δομές φιλοξενίας, οι 34 είναι δημιούργημα ΣΥΡΙΖΑ. «Ολοκληρώθηκε η αποσυμφόρηση στα νησιά. Είχαμε φτάσει να έχουμε 34.000 επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι 12.000» ανέφερε. Προανήγγειλε μάλιστα νέες αναχωρήσεις προσφύγων προς την Γερμανία.

«Την Τετάρτη θα φύγουν 140 άτομα. Μέσα σε 1-2 μήνες θα έχουν φύγει 1000 άτομα με απευθείας πτήσεις από τη Λέσβο στην Γερμανία» είπε.via Ειδήσεις https://ift.tt/3rZPpGT
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.