Μπεκατώρου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Οι νόμοι και η κοινωνία πρέπει να αλλάξει για να προστατεύσει τα θύματα

INTIME

Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την αλλαγή που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα, μετά τη δική της αποκάλυψη και καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση. 'Οπως δήλωσε η ίδια «στην Ελλάδα ο φεμινισμός δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος» ενώ  υπογράμμισε ότι οι νόμοι και η κοινωνία πρέπει να αλλάξει για να προστατεύσει τα θύματα και όχι τους βιαστές. 

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας τόνισε τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει μία γυναίκα θύμα σε αυτές τις περιπτώσεις και επισήμανε ότι στην Ελλάδα ο φεμινισμός δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος, αλλά γίνονται πια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Απόσπασμα των δηλώσεων της Μπεκατώρου

«To #MeToo αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα. Είμαι χαρούμενη γιατί πολλοί άνθρωποι μιλούν δημόσια, μιλούν για τις επιθέσεις που υπέστησαν και απευθύνονται στις Αρχές. Οταν κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, ήταν υπέροχο, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ενώ αυτή η αλλαγή, ελπίζω, ότι θα διαρκέσει και θα προστατεύσει επίσης τις μελλοντικές γενιές. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν είμαστε ηγέτες σε θέματα φεμινισμού ή ισότητας των φύλων.

Έχουμε πολλή πρόοδο που πρέπει να κάνουμε ώστε οι γυναίκες να αναλάβουν σημαντικές θέσεις και να δείξουν τον δρόμο. Είναι ατυχές να κάνεις τον ήρωα για να αναφέρεις σεξουαλική επίθεση. Οι νόμοι μας πρέπει να αλλάξουν και η κοινωνία μας πρέπει να αλλάξει, για να προστατεύσει τα θύματα και όχι τους βιαστές».

{https://twitter.com/francetvsport/status/1365612603251294209?s=20}



via Ειδήσεις https://ift.tt/2MtNafG
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη