Σύψας: Χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σύψας: Χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πιο αυστηρά και «ακαριαία» μέτρα για να αντιμετωπιστεί η έκρηξη της πανδημίας του κορονοϊού προτείνει ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής επισήμανε πως ο κορονοϊός επελαύνει, καθιστώντας δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία, με αποτέλεσμα να κρίνει απαραίτητη την άμεση και ακαριαία λήψη «έντονων μέτρων».

Μιλώντας την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, υποστήριξε πως στο «κόκκινο» βρίσκονται ήδη η Αττική, η Θεσσαλονίκη (όπου μεταβαίνουν εκτάκτως σήμερα οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Χαρδαλιάς) και η Πάτρα. Σημείωσε, μάλιστα, πως ειδικά σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη είναι ανάγκη να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Οπως είπε ο κ. Σύψας, περιοχές της Αττικής, όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας,παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων.

Παράλληλα, επανέλαβε πως όλα τα μέτρα παραμένουν πάνω στο τραπέζι των ειδικών, καθώς ακόμα και στα σχολεία παρουσιάζονται κρούσματα, γεγονός που δεν τα καθιστά άνοσα, ενώ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να κλείσει κάποια δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 1.151 κρούσματα σε όλη τη χώρα, ενώ στην κατανομή φάνηκε το πρόβλημα στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 612 κρούσματα, εκ των οποίων τα 209 στο κέντρο της Αθήνας.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2LlMhW6
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη