Εντοπίστηκαν νέα κρούσματα με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού

INTIME

Συνολικά στα 236 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα κρούσματα κορονοϊού με τα μεταλλαγμένη στελέχη της Βρετανίας και της Ν. Αφρικής, ενώ εντοπίστικαν άλλα τρία κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους ελέγχους του Eθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 κορονοϊού, στη χώρα πλέον έχουν ταυτοποιηθεί 236 δείγματα θετικά στις δύο μεταλλάξεις. Μάλιστα, εντοπίστηκαν άλλα 3 κρούσματα με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 96 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 19-27 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης.

Στο σύνολο των 96 δειγμάτων που αναλύθηκαν, όλα πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 7 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern). Από αυτά, 4 δείγματα ήταν θετικά για το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK) και 3 δείγματα ήταν θετικά για το νέο στέλεχος 20H/501Y.V2 (Lineage B.1.351/South Africa).

Συγκεκριμένα, το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK lineage) ανιχνεύθηκε σε 3 νοσοκομειακά δείγματα και σε 1 δείγμα από την κοινότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο news4health.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rtcQYF
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη