Τι θα είναι ανοικτό και πότε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, το νέο ωράριο για σούπερ μάρκετ, φούρνους

Τι θα είναι ανοικτό και πότε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, το νέο ωράριο για σούπερ μάρκετ, φούρνους

Με μοντέλο Μαρτίου θα κυλήσει η ζωή πλέον τα Σαββατοκύριακα για τους πολίτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική από αύριο το πρωί στις 06:00 που θα ισχύσουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και οι παραπάνω περιοχές μπήκαν σε ένα ειδικό καθεστώς

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική τα Σαββατοκύριακα θα είναι κλειστά όλα τα καταστήματα εκτός από σούπερ μάρκετ φαρμακεία, φούρνους και βενζινάδικα.

Σούπερ μάρκετ και φούρνοι αλλά και όλα τα καταστήματα τροφίμων θα είναι ανοικτά έως τις 17:00 τα Σαββατοκύριακα. 

Τις καθημερινές όλα τα καταστήματα με ωράριο απο τις 07:00 έως τις 20:00 θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με την μέθοδο του click away ενώ το click inside καταργείται. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.

Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).

Σε όλες τις περιοχές που είναι στο κίτρινο επίπεδο συναγερμού θα ισχύουν όλα τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη Παρασκευή. 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.via Ειδήσεις https://ift.tt/2Ln5zdA
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.