Λαμία: ''Νοιάζομαι και Δρω'' - Εθελοντική ομάδα προσφοράς και αλληλεγγύης

''Νοιάζομαι και Δρω''

Μια παρέα εννέα ατόμων με σύμμαχο την αγάπη, την προσφορά και την αλληλεγγύη, μετά από πολύ σκέψη και συνεργασία μεταξύ τους όπως και με τον κύριο Δημήτριο Καλαμάτα Μαυρικα,  αποφάσισαν να υλοποιήσουν μια δράση που αφορά μια συμπολίτισσα μας με κινητικά προβλήματα ... Ευαισθητοποιημένοι, συγκινημένοι αλλά ταυτόχρονα χαρούμενοι και με πολύ όρεξη για "δουλειά", σκέφτηκαν να προβούν στην αγορά ενός καινούριου αναπηρικού αμαξιδίου !!! 

Όλα λοιπόν ξεκίνησαν βάζοντας την παρακάτω  ανάρτηση στην πολυαγαπημένη τους ομάδα :

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ 

Καλημέρα ομάδα της ψυχής μας!!!

Η διαχείριση και ο συντονισμός του #ΝοιάζομαικαιΔρω# σκέφτηκε να κάνει μια δράση διαφορετική..μια δράση αγάπης όπου θα χρειαστεί τη βοήθεια και την προσφορά όλων σας!!!

Η δράση μας θα λέγεται ''ΟΛΟΙ διαφορετικοί ΟΛΟΙ ίσοι'' και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την δική σας στήριξη....γι αυτό λοιπόν, αποφασίσαμε να κάνουμε μια δημοσκόπηση για να δούμε την δική σας γνώμη....να δούμε αν είστε σύμφωνοι με αυτό και αν θα είστε στο πλευρό μας!!!

Σας παραθέτουμε λοιπόν τα παρακάτω και παρακαλούμε να ψηφίσετε ΥΠΕΥΘΥΝΑ και ΜΟΝΟ όσοι είστε διατεθειμένοι να βοηθήσετε στην προσπάθεια μας αυτή!!! 

Τα άτομα με αναπηρία ζουν στη χώρα μας ως μειονότητα υφισταμένα καθημερινά τον κοινωνικό αποκλεισμό και έναν ιδιότυπο κοινωνικό ρατσισμό.  Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό.! Το καθήκον όλων μας, είναι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη διαφορά! Να τονίσουμε πως τα άτομα με αναπηρία είναι άτομα ΜΕ προσωπικότητα!!Να τονίσουμε πως η αναπηρία δεν είναι μειονέκτημα και να διεκδικήσουμε ίσες ευκαιρίες σε μια κοινωνία όπου στο επίκεντρο της θα βρίσκονται οι ανάγκες των πολιτών της. Να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα βασικά ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα της εκπαίδευσης, της επαγγελματικής αποκατάστασης, της κοινωνικής φροντίδας, της πρόσβασης των ΑΜΕΑ ισότιμα σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Τα ΑΜΕΑ δεν χρειάζονται ωραία λόγια σε επετείους μια φορά το χρόνο. Αυτό που χρειάζονται είναι πράξεις όλο το χρόνο…!!

Μια τέτοια πράξη λοιπόν σκεφτήκαμε να κάνουμε κι εμείς....

Βασικός κανόνας της ομάδας είναι η απαγόρευση χρηματικών συναλλαγών...στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, θα θέλαμε να κάνουμε μια εξαίρεση με σκοπό να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας ..... Το σκεπτικό μας λοιπόν είναι να κάνουμε μια δράση τύπου...bazaar...δηλαδή ...να διαθέσουμε κάποιο προ'ι'όν προς πώληση σε μία ενδεικτική τιμή, (όπου φυσικά θα υπάρχουν όλες οι αποδείξεις στη διάθεση σας,) με μοναδικό σκοπό την ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΜΑΞΙΔΙΟΥ,  που με την βοήθεια του αγαπημένου μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΑΥΡΙΚΑΣ, προέδρου του συλλόγου παραπληγικών Φθιώτιδας, θα παραδοθεί σε ένα άτομο της πόλης μας που το έχει άμεση ανάγκη, αλλά αδυνατεί να το αγοράσει, γιατί έχει ήδη ξοδέψει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό στο κέντρο αποκατάστασης όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα....

Κι εδώ έρχεται η ερώτηση μας προς εσάς....

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ (ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ), ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΜΑΞΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ???

Αν ΝΑΙ, ψηφίστε για να δούμε την συμμετοχή σας σε όλο αυτό και αν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την επιθυμία μας αυτή!!!

Αν η συμμετοχή σας μας επιτρέψει να το πραγματοποιήσουμε, θα υπάρξει και δεύτερη δημοσκόπηση ώστε να ψηφίσετε για το είδος του αντικειμένου....

Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική όπως και η βοήθεια σας, γι' αυτό περιμένουμε με σεβασμό να δούμε την απόφαση σας!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ!!!

Να έχετε μια όμορφη μέρα!!!

Και αφού λοιπόν η δημοσκόπηση και η ανάρτηση μάζευε μόνο θετικές ψήφους, για καλή τους τύχη ένα αγαπημένο μέλος της ομάδας τους, βαθιά συγκινημένο, αποφάσισε να μιλήσει μαζί τους !!!! 

Τους πρότεινε λοιπόν να αναλάβει ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ την αγορά του αμαξιδίου !!! 

Η διαχείριση και ο συντονισμός λοιπόν της εθελοντικής ομάδας Λαμίας ''ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ'' , θέλησε μέσα από την σελίδα μας, να ευχαριστήσει και να συγχαρεί ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΟΜΆΔΑΣ ΤΟΥΣ που ανέλαβαν την αγορά του αναπηρικού αμαξιδίου, αλλά και ΟΛΑ τα μέλη της που με τόσο αγάπη,εμπιστοσύνη και σεβασμό, στηρίζουν την προσπάθειά τους αυτή καθημερινά, όχι τόσο με λόγια αλλά με έργα!!! 

Τέλος θέλουν να πουν ένα ακόμη ευχαριστώ, στον κύριο  ΔΗΜΉΤΡΙΟ ΚΑΛΑΜΆΤΑ ΜΑΥΡΙΚΑ, για την άψογη συνεργασία που έχουνε, από την αρχή της ίδρυσης της ομάδας τους, αλλά και στην ομάδα της ΚΑΛΎΤΕΡΗΣ ΛΑΜΊΑΣ για την ανάδειξη του έργου τους!!!

Η διαχείριση και ο συντονισμός της εθελοντικής ομάδας προσφοράς και αλληλεγγύης (Λαμίας) ''Νοιάζομαι και Δρω'' !!!

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη