Σε ασφυξία τα νοσοκομεία στην Αττική ενώ τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

INTIME

Στο «κόκκινο» η αγωνία στην Αττική, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο λεκανοπέδιο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού ενώ στο νοσοκομείο Σωτηρία το Σάββατο δεν υπήρχε ούτε μια κενή κλίνη ΜΕΘ. 

Το Σάββατο 28/2 συγκεκριμένα σημειώθηκε ρεκόρ εισαγωγών όπως συζητήθηκε στη σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας και σύμφωνα με πληροφορίες κατ' εξαίρεση θα δίνονται εξιτήρια το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι το νοσοκομείο Σωτηρία που βρίσκεται σε καθεστώς πραγματικής ασφυξίας αφού και τα 84 κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς είναι κατειλημμένα,σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. 

«Ασφυκτιούν» Ευαγγελισμός και Αττικόν 

Την ίδια ώρα, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε στα δύο ακόμη μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, δηλαδή στον Ευαγγελισμό και το Αττικό, αφού στο πρώτο υπάρχει μόλις μια διαθέσιμη κλίνη ενώ στο δεύτερο τα ελεύθερα κρεβάτια είναι δύο με την πιθανότερη εκτίμηση να είναι ότι θα καλυφθούν άμεσα κι αυτά.

Σε κάθε περίπτωση την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε την πρόσθεση νέων κλινών από μετατροπή ήδη υπαρχουσών κλινών τόσο στον Ευαγγελισμό όσο και στα νοσοκομεία της Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας όπως το Αττικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα μετέφερε νωρίτερα γιατρός που βρίσκεται σε εφημερία του νοσοκομείου Σωτηρία, η πληρότητα στην κλινική την οποία βρίσκεται είναι στο 100% από την αρχή της εφημερίας και χρειάστηκε να δοθούν κάποια εξιτήρια.

Τα διαθέσιμα κρεβάτια που προέκυψαν από αυτά αξιοποιήθηκαν άμεσα για νέες εισαγωγές με τον Μ.Ο ηλικιών ασθενών να είναι όπως ανέφερε ιδιαίτερα χαμηλός, αγγίζοντας ακόμη και τα 28 έτη.

«Η πίεση που δεχόμαστε πλέον είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχει αυξηθεί πάρα πολύ ο αριθμός ατόμων που χρειάζονται και ιατρική εκτίμηση και νοσηλεία.

Μειώνεται σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών και αυξάνεται σημαντικά πλέον η βαρύτητα της νόσου» τόνισε μεταξύ άλλων η Αρετή Γραβάνη, Ειδικευόμενη Παθολογίας Κλινικής Λοιμώξεων του Σωτηρία.

Ξεπέρασαν τα 1600 τα κρούσματα το Σάββατο, στους 379 οι διασωληνωμένοι, 29 οι νεκροί

Ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε 1630 νέα κρούσματα, ενώ το τελευταίο 24ώρο έχασαν τη ζωή τους 29 συμπολίτες μας. Στους 379 οι διασωληνωμένοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα το Σάββατο 27/2:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.630, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 189.831 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 52 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.550 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.468 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 379 (71.0% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.338 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 346 (ημερήσια μεταβολή +28.15%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 285 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).



via Ειδήσεις https://ift.tt/2ZVlsLR
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη