Έρχεται τροπολογία για τις εκκρεμείς συντάξεις

INTIME ΑΡΧΕΙΟ

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο υπουργός Εργασίας από το βήμα της Βουλής, ώστε να σταματήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που μπλοκάρουν αναίτια την έκδοση των συντάξεων προανήγγειλοντας στην ουσία ότι έρχεται τροπολογία για τις εκκρεμείς συντάξεις. «Πάνω από όλα ο πολίτης» είπε ο Υπουργός και διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με αυτόν τον τρόπο σπάζοντας τα  γραφειοκρατικά δεσμά. 

«Να το πω ανοιχτά και από την καρδιά μου για όσους περιμένουν συντάξεις. Ένα κράτος το οποίο καθυστερεί να δώσει τις συντάξεις για ένα δυο η τέσσερα χρόνια δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα στους ασφαλισμένους και να τους περνάει από κόσκινο χωρίς να τους δώσει προσωρινή ενίσχυση» είπε ο υπουργός, για να το ακούσουν -όπως συμπλήρωσε- οι γραφειοκράτες και να μην καθυστερούν άλλο το θέμα των συντάξεων.

Για μικρά ποσά συμψηφισμών, τόνισε ο κ Χατζηδάκης, δεν μπορούμε να μπλοκάρουμε το σύστημα εσαεί. Ανακοίνωσε δε ότι σύντομα θα έρθει τροπολογία προκειμένου να καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που έχουν υποβάλλει αίτηση για σύνταξη, ενώ στη διαδικασία θα προβλέπεται ένας μηχανισμός συμψηφισμού για όποιούς πάρουν κάτι τώρα και ίσως δεν δικαιούνται.

Όπως είπε ο Κ. Χατζηδάκης: «δώσαμε παραπάνω συντάξεις το 2020, έγιναν 1εκ 700.000 ψηφιακές συναλλαγές στον ΕΦΚΑ και διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο σπάζοντας γραφειοκρατικά δεσμά. «Πάνω από όλα ο πολίτης» κατέληξε ο υπουργός.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3qiZD4z
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη