Αύξηση περιμένουν οι ειδικοί στα κρούσματα, τι λένε για τα δημοτικά σχολεία

Αύξηση περιμένουν οι ειδικοί στα κρούσματα, τι λένε για τα δημοτικά σχολεία

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναφέρει πως η Αττική κινδυνεύει από πληρότητα στις ΜΕΘ στα μέσα Μαρτίου ενώ ο ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας κάνει λόγο για 1800 κρούσματα μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου.

Καθώς η Αττική έχει 65% πληρότητα στις ΜΕΘ, ο κύριος Σαρηγιάννης αναφέρει πως είναι πιθανό να γεμίσουν οι ΜΕΘ στα μέσα Μαρτίου. Ακόμη δεν χρειάζεται ένα ολικό lockdown είναι η εκτίμηση του καθηγητή, όμως θα πρέπει να αυξηθεί η τηλεργασία και να τηρούνται τα μέτρα, δήλωσε μιλώντας στο MEGA.

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας που «μίκρυνε» τις μέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα Σαββατοκύριακα είπε, «Ο λόγος που υπάρχει αυτή η οδηγία είναι να μειώσει συνολικά την κινητικότητα». Ενώ συνέχισε, «Δεν είναι να σου πεί μετά τις 18.00 είναι προβληματικό, πριν τις 18.00 δεν είναι.»

Ο κύριος Τζανάκης από μεριάς τους, εκτίμησε στο πρωινό του Mega, πως μέχρι τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε αύξηση στα συνολικά κρούσματα της χώρας στα 1800. Υποστήριξε ακόμη πως για τις ηλικίες 0 έως 14 ετών, σύμφωνα με αναλύσεις υπάρχει μία σαφής σχέση με το κλείσιμο και άνοιγμα των σχολείων.

Με αυτή την εκτίμηση, συμφώνησε ο κύριος Σαρηγιάννης και είπε πως τα δημοτικά λειτουργούν ώς πολλαπλασιαστής της διασποράς του ιού και όπως δείχνουν τα πράγματα ενδέχεται να κλείσουν ξανά προς τα τέλη του Φεβρουαρίου. Ακόμη δήλωσε πως, «Μπορούμε να πέτυχουμε χαμηλά επίπεδα διασποράς σε συντομότερο lockdown, τύπου Απριλίου, αν το εφαρμόσουμε αυστηρά»

Και ολοκλήρωσε, «Θα πρέπει να ανεχτούμε μια ελέγξιμη κατάσταση στην επιδημία ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας»



via Ειδήσεις https://ift.tt/3aKYH2s
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη