Η αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών φέρνει αυξομειώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Eurokinissi

Τι είπε ο Υπουργός για ΕΝΦΙΑ, ενοίκια Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, Επιστρεπτέα Προκαταβολή και διαγραφή χρεών

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος οτι η ελληνική οικονομία μπορεί να αντέξει και ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.
Τόνισε ακόμα ότι «το κράτος βγαίνει στις αγορές με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο για να εξασφαλίσει χρήματα» και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα «πρόσθεσαν 500 εκατομμύρια κόστος σε μηνιαία βάση στην πραγματική οικονομία».

ΕΝΦΙΑ

Η εικόνα του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να αλλάξει για πολλούς φορολογούμενους μετά την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών και την ένταξη στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού περίπου 3.000 περιοχών που σήμερα είναι εκτός.

«Υπάρχουν γεωγραφικές περιοχές της χώρας που μπορεί και πρέπει να υπάρχει υψηλότερη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος ούτως ώστε να κάνουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ, όπως είχαμε δεσμευτεί, κατά 8%. Αυτό έχει στοιχείο οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα ο Υπουργός επανέλαβε σε σχέση με την κρίση ότι «οι δυνατότητες στην οικονομία δεν είναι απεριόριστες» τονίζοντας ωστόσο ότι το κράτος θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι των οικονομικών και υγειονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

ΕΝΟΙΚΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Εξειδικεύοντας ανέφερε ότι την Πέμπτη «θα νομοθετηθεί στη Βουλή η μη απόδοση ενοικίων όσων πλήττονται από την πανδημία για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως «το τι θα γίνει μετά το Φεβρουάριο θα το αξιολογήσουμε το επόμενο διάστημα». Πάντως ο κ. Σταϊκούρας επέμεινε πως δεν είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης να κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 5 ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ

Ο Υπουργός ανέφερε πως αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 ενώ σε ερώτηση για ενδεχόμενη διαγραφή χρεών τόνισε πως η Ελλάδα αξιοποιεί το βέλτιστο σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια είπε πως η κυβέρνηση τα αξιολογεί όλα ώστε να μειώσει τα υφιστάμενα κόκκινα δάνεια και όσα κοκκινίσουν στο μέλλον.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3tmcAwe
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη