Χαράλαμπος Γώγος: Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι καλά

Χαράλαμπος Γώγος: Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι καλά

«Καμπανάκι» Γώγου για το αυξημένο υιικό φορτίο και την πίεση που ασκεί ο κορονοϊός στο ελληνικό σύστημα υγείας.

Στα νέα επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με τον κορονοϊό και την εξέλιξη της πανδημίας, αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ.

Ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του για το αυξημένο υιικό φορτίο που έχει παρατηρηθεί, καθώς και την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας της χώρας ως αποτέλεσμα αυτού.

Επιπλέον, ο κ. Γώγος είπε την άποψή του για τον τρόπο με τον οποίον θα εμποδιστεί η διασπορά των νέων μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

«Δεν ξέρουμε πόσο θα πάει. Επιδημιολογικά δεν είμαστε και πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Στην Αττική έχουμε μία σταθεροποίηση. Αλλά το πρόβλημα είναι το φορτίο, που πιέζει το Σύστημα Υγείας, ειδικά σε Αττική και Πάτρα», απάντησε, ερωτηθείς για το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί στο λεκανοπέδιο.

«Αντέχει το σύστημα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το μαξιλάρι να ανοίξουν και νέες μονάδες. Δεν θέλουμε να φτάσουμε όμως εκεί», προσέθεσε το μέλος της Επιτροπής.

«Θα είναι καλύτερη η εικόνα στο μέλλον σε σχέση με παρελθόν. Με τον εμβολιασμό τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Αλλά δεν ξέρουμε το μέλλον του ιού, με τις μεταλλάξεις πού θα πάνε», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Ουσιαστικά θα έχουμε το ίδιο φαινόμενο με αυτό της γρίπης, με τον κορονοϊό να είναι πιο βαριά νόσος, κατέληξε ο κ. Γώγος.via Ειδήσεις https://ift.tt/3kaWYYn
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.