Ηλίας Μόσιαλος: Νωρίς να μιλήσουμε για τρίτο κύμα, προσοχή στις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Ηλίας Μόσιαλος: Νωρίς να μιλήσουμε για τρίτο κύμα, προσοχή στις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Ανησυχία εξέφρασε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού καθώς μίλησε για τα νέα στελέχη και το πρόγραμμα των εμβολιασμών στη χώρα μας, ενώ διευκρίνησε μιλώντας στην ΕΡΤ, πως είναι νωρίς να μιλάμε για επιπλέον μέτρα και τρίτο κύμα καθώς δεν έχουμε σταθεροποιηθεί στο δεύτερο.

«Δεν είμαστε ακόμα στο τρίτο κύμα, ακόμα προσπαθούμε να σταθεροποιηθούμε στο δεύτερο κύμα. Η Ελλάδα μάλιστα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι σε πιο ευνοϊκή θέση σε σχέση με τους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων, επομένως είναι ακόμα πρόωρο να μιλήσουμε για τρίτο κύμα» επισήμαίνει ο κύριος Ηλίας Μόσιαλος.

«Μην πάμε ακόμα σε μία συζήτηση για νέα πιο αυστηρά μέτρα τόσο σύντομα. Αν δούμε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που προκαλεί πίεση τότε τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν».

Σχετικά με τις μεταλλάξεις, ανέφερε πως η κατάσταση θα είναι πιο κρίσιμη εφόσον ξεφύγει κάποια από τις νέες μεταλλάξεις.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι να γίνει μεγάλη διασπορά του στελέχους από την Αγγλία και κατά δεύτερον της μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής» υπογράμμισε.

Τα εμβόλια των Pfizer/BionTech και Moderna που κυκλοφορούν στη χώρα μας καλύπτουν και τις μεταλλάξεις αναφέρει, ενώ σχετικα με τα περιστατικά επαναμόλυνσης λέει πως υπάρχει περίπτωση με τις νέες μεταλλάξεις. «Χρειάζεται προσοχή να μην έχουμε διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών στη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά.

Σημαντικό είναι σύμφωνα με τον κύριο Μόσιαλο πως όσο πιο πολλοί εμβολιαστούν στην Ελλάδα, τόσο περισσότερο θα μειώνεται το πρόβλημα γιατί θα υπάρχει κάποια μορφή προστασίας. Ακόμη είπε πως «Όταν αρχίσουν να φτάνουν οι ποσότητες των εμβολίων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με δεδομένο ότι οι εταιρείες κρατήσουν τις συμβολαιακές τους υποχρεώσεις τότε οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα θα προχωρήσουν ικανοποιητικά».



via Ειδήσεις https://ift.tt/2LbjvYb
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη