Εμβόλιο κορονοϊού: Προτεραιότητα στους ογκολογικούς ασθενείς ζητεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

ΑΡΧΕΙΟΥ

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ογκολογικών ασθενών ανεξαρτήτως της ηλικίας τους ζητεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ), αφού ήδη ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός της ομάδας πρώτης προτεραιότητας (πολύ μεγάλης ηλικίας ατόμων, υγειονομικών κα).

Η ΕΑΕ έχει προτείνει σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς να εμβολιαστούν, εκτός των περιπτώσεων εκείνων που λόγω της φάσης της νόσου ή των θεραπειών τους, δεν το επιτρέπουν οι γιατροί τους για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σημειώνει ότι τόσο ο καρκίνος, όσο και άλλες χρόνιες παθήσεις καθιστούν τους επιβιώσαντες αυξημένου κινδύνου για βαρύτερη νόσηση από τη λοίμωξη με τον ιό SARS COV 2 και μεγαλύτερη θνησιμότητα από την COVID-19.

Για παράδειγμα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο την ΕΑΕ, ένας ογκολογικός ασθενής 50 ετών χωρίς σημεία υποτροπής της νόσου που διάγει μία φυσιολογική ζωή μπορεί να είναι περισσότερο ευάλωτος αν προσβληθεί από τον κορονοϊό, λόγω της επιβάρυνσης που μπορεί να του έχουν προκαλέσει σε διάφορα όργανα του (πχ του καρδιαγγειακό, πνεύμονες) η ίδια η νόσος ή οι θεραπείες στις οποίες είχε υποβληθεί στο παρελθόν.

Η ΕΑΕ διευκρινίζει ότι για την πιστοποίηση της πάθησης και της προτεραιότητας αρκεί η βεβαίωση του θεράποντα ιατρού.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3daM9UZ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη