Πρόεδρος Ελλήνων Παραγωγών: Για όποιους ήξερα απέφευγα να συνεργαστώ, αλλά δεν είχα το θάρρος να μιλήσω

Πρόεδρος Ελλήνων Παραγωγών: Για όποιους ήξερα απέφευγα να συνεργαστώ, αλλά δεν είχα το θάρρος να μιλήσω

Μετά τον Καπουτζίδη ο οποίος ανέφερε πρόσφατα πως γνώριζε για συμβάντα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του θεάματος, έρχεται και ο Διονύσης Παναγιωτάκης, πρόεδρος των Ελλήνων Θεατρικών Παραγωγών να πει πως κι εκείνος νιώθει λίγο ένοχος γιατί ήξερε αλλά δεν είχε το θάρρος να μιλήσει.

Ο κύριος Παναγιωτάκης μίλησε στην εκπομπή Dot αναφερόμενος σχετικά με όσα συμβαίνουν και αποκαλύπτονται τις τελευταιές ημέρες στον χώρο του θεάτρου, καθώς οι καταγγελίες για παρενόχληση έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

«Δεν το περίμενα αυτό που έγινε. Πάρα πολλά από αυτά που καταγγέλθηκαν τα ξέρουμε όλοι που ασχολούμαστε με αυτή τη δουλειά, εγώ είμαι από 18 χρονών παιδί, αλλά όταν δεν έχουν συμβεί σε εμάς ή σε δική μας δουλειά δεν σου αφήνει το ελεύθερο να το επικοινωνήσεις. Από εκεί και πέρα λες δεν μου πέφτει λόγος. Γνώριζα κάποιες ιστορίες.

Προσπαθούσα να μην συνεργάζομαι με αυτούς τους ηθοποιούς. Από εκει και πέρα είναι πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες. Υπάρχει ένα όριο απέναντι στον καλλιτέχνη, το έργο που δημιουργεί και τις συνθήκες που μπορεί να δημιουργεί το έργο του. Το ξέσπασμα αυτών των γυναικών έγινε με τον κορονοϊό. Η πανδημία βοήθησε στο να σπάσει το απόστημα. Μετά από αυτή τη συνθήκη θα δημιουργηθεί μια νέα συνθήκη.

Όλοι έχουμε ευθύνη. Οι παραγωγοί έχουμε ευθύνη γιατί αυτά τα πράγματα γίνονται στους χώρους μας. Επειδή είσαι δημόσιο πρόσωπο πρέπει να είσαι λίγο πιο υπεύθυνος. Δεν γίνεται να συμπεριφέρεσαι σε εργαζόμενους με τρόπο που δεν θέλεις να σου φέρονται. Εμείς οι παραγωγοί έχουμε ευθύνη να επιβάλλουμε τον πολιτισμό στους χώρους εργασίας. Με τη δικαιολογία του καλλιτέχνη γίνονται εξωφρενικά πράγματα. Δηλαδή αν δεν σε πλακώσω στο ξύλο δεν μπορώ να σκηνοθετήσω.

Υπάρχουν πολλά περιστατικά που δεν ξέρουμε. Νιώθω λίγο ένοχος γιατί ήξερα και ίσως δεν είχα το θάρρος να μιλήσω. Νιώθω μια χαρά που θα τακτοποιηθεί ο χώρος και θα γίνει κι ένας κώδικας δεοντολογίας και τον έχουμε προτείνει και εμείς να θεσπιστεί ως Ένωση Θεατρικών Παραγωγών. Δεν μπορείς να ξεφτιλίζεις έναν άνθρωπο με πρόσχημα καλλιτεχνικούς σκοπούς. Δεν περίμενα αυτό το τσουνάμι. Πίστευα ότι θα αυτά θα συνέχιζαν να γίνονται.

Έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με κάποιους από όσους καταγγέλλονται. Με αυτούς που ήξερα ακριβώς απέφευγα να συνεργαστώ. Εκεί που γινόντουσαν αυτά έχει ευθύνη και ο παραγωγός. Η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη για το θέατρο. Αυτοί οι άνθρωποι θα απομονωθούν. Οφείλουμε και το ΣΕΗ και εμείς οι παραγωγοί να δώσουμε τη δύναμη στα θύματα να μιλήσουν», είναι λίγα μόνο από τα όσα είπε από την θέση του προέδρου ο Διονύσης Παναγιωτάκης.via Ειδήσεις https://ift.tt/3cXqYVY
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.