«Καμπανάκι» Αρκουμανέα, πιθανό να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα

«Καμπανάκι» Αρκουμανέα, πιθανό να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, έκρουσε «καμπανάκι» για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα, Τρίτη 2/2.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Ακριβώς γι' αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση να τηρούμε τα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ή... των τεστ; - Η ιδιαιτερότητα και οι διαφορές στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης κάθε εβδομάδα

Μία από τις «ιδιαιτερότητες» της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, εντοπίζεται στο τριήμερο (κάθε εβδομάδας) από την Κυριακή έως την Τρίτη, καθώς διαφέρει κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων από μέρα σε μέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό», η οποία αναλύει τον αριθμό των κρουσμάτων, το πού εντοπίζονται και διάφορα άλλα στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, παρατηρείται μεγάλη απόκλιση μεταξύ του αριθμού των τεστ, κατά κύριο λόγο σε αυτές τις ημέρες.

Η μειωμένη προσέλευση του κόσμου στα νοσοκομεία για τα τεστ (κατά βάση την Κυριακή), σε συνδυασμό με το ότι τα διαγνωστικά κέντρα είναι κλειστά την ίδια μέρα, δημιουργούν μία εικόνα «μείωσης» των κρουσμάτων στη χώρα μας, η οποία εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Όπως είναι γνωστό, οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ περιλαμβάνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι τις 15:00 κάθε ημέρα, συνεπώς κατά μία έννοια μένει «κενό» το διάστημα μεταξύ του πρωινού της Κυριακής (έως τις 15:00) το οποίο επηρεάζει την ανακοίνωση της Κυριακής, ένω κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και τη Δευτέρα, καθώς τα κρούσματα μετά τις 15:00 είναι ελάχιστα, με βάση τον αριθμό των τεστ.

Έτσι, η ανακοίνωση της Τρίτης περιλαμβάνει επί της ουσίας τα τεστ που γίνονται τη Δευτέρα, τα οποία είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με το διάστημα από Κυριακή πρωί μέχρι Δευτέρα πρωί, κάτι που οδηγεί και σε μία μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Το Dikaiologitika News συγκέντρωσε τα στοιχεία των εκθέσεων του ΕΟΔΥ το τριήμερο από Κυριακή μέχρι και Τρίτη εντός του 2021.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3tricpp
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.