Η Μήδεια θα σαρώσει με χιόνι την Αττική και τη χώρα - Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά

INTIME

Ραγδαία μεταβολή του καιρού με τον μεγάλο χιονιά να πλησιάζει απειλητικά τη χώρα μας και να μοιάζει πλέον αναπόφευκτη τόσο η χιονόπτωση όσο και η χιονόστρωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Για τη βαρυχειμονιά που έρχεται μίλησε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Για κακοκαιρία με πυκνές χιονοπτώσεις και καταιγίδες προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, κάνοντας λόγο για «βαρυχειμωνιά που έχουμε να δούμε χρόνια».

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πολλά μέρη της Ελλάδας, όπως και στην Αθήνα.

Πιο αναλυτικά, ο γνωστός μετεωρολόγος μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι η κακοκαιρία θα κάνει την εμφάνισή της το Σάββατο, προειδοποιώντας τους οδηγούς ορισμένων περιοχών να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

«Το πρωί του Σαββάτου θα υπάρξουν πυκνές χιονοπτώσεις στη Μακεδονία, την Ήπειρο και την Δυτική – Βορειοδυτική Θεσσαλία. Μέχρι το απόγευμα και ιδιαίτερα το βράδυ, όλη η Βόρεια Ελλάδα, θα έχει πυκνές χιονοπτώσεις. Αν χρειαστεί να μετακινηθείτε, να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες, ακόμη κι αν είστε σε μεγάλη πόλη. Βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα βροχερός καιρός, αλλά πολύ κρύος και με πυκνές χιονοπτώσεις», σημείωσε στη πρόγνωση του.

xionia163

Για την Κυριακή τόνισε ότι «έχουμε χρόνια να δούμε τέτοια βαρυχειμωνιά, η οποία θα επηρεάσει την κεντρική και βόρεια Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι «σχεδόν παντού θα κάνει την εμφάνισή του ο χιονιάς. Την Κυριακή στα Κεντρικά και στα Βόρεια θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες, ακόμη και στο κέντρο των πόλεων, ίσως και μέσα στη Θεσσαλονίκη».

Τη Δευτέρα πυκνές χιονοπτώσεις θα έχουμε σε Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο και σε όλη την Αττική.

«Σχεδόν σε όλη την Αττική, μέχρι τα παραθαλάσσια τμήματα, δεν αποκλείεται κατά την διάρκεια της Δευτέρας και κυρίως το δεύτερο μισό της ημέρας να έχουμε χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα πιο πυκνές σε πιο ορεινές και βόρειες περιοχές» σημείωσε.

Η πορεία της κακοκαιρίας μέσα από το windy

Όπως δείχνει ο δορυφόρος μέσω της πλατφόρμας windy η κακοκαιρία θα κάνει την εμφάνισή της την Κυριακή και θα πλήττει τη χώρα για τουλάχιστον 48 ώρες. Σχεδόν σε όλες τις περιοχές τις Ελλάδας θα πέσει χιόνι ενώ κατά τόπους οι χιονοπτώσεις θα είναι πικνές τόσο σε ορεινές όσο και σε πεδινές περιοχές.

Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα αλλά και περιοχές της Πελοποννήσου θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. Όπως είπε χτες και ο μετεωρολόγος του Mega Γιάννης Καλιάνος ότι «μιλάμε για μία κακοκαιρία που είχε χρόνια να έρθει στην Ελλάδα και θα επηρεαστεί σχεδόν όλη η χώρα».

xionia223

Αναφερόμενος στην Αττική είπε ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες ενώ υπάρχουν όλες οι συνθήκες ακόμα και για χιονόστρωση στο κέντρο της Αθήνας. Πολύ χιόνι θα πέσει από το Ολυμπιακό Στάδιο και πάνω, δηλαδή από το 200 μέτρα και πάνω ενώ νιφάδες θα πέσουν και σε παραθαλάσσιες περιοχές.via Ειδήσεις https://ift.tt/3qgmnlF
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.