Μήδεια: Προ των πυλών το δεύτερο κύμα στην Αττική, αναλυτικές προγνώσεις των μετεωρολόγων

Μήδεια: Προ των πυλών το δεύτερο κύμα στην Αττική, αναλυτικές προγνώσεις των μετεωρολόγων

Τα δόντια της δείχνει η κακοκαιρία «Μήδεια» και στην Αθήνα τις τελευταίες ώρες, με πολλές περιοχές, ιδιαίτερα στα Βόρεια Προάστεια να έχουν ντυθεί στα λευκά. Ήδη πολλοί μετεωρολόγοι μιλούν για δεύτερο κύμα ισχυρότερο από ότι το πρώτο. Τι λέει ο γνωστός μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στο Dnews.

Νέο κύμα για την Αττική από το απόγευμα και μετά προβλέπει για την Αττική στο Dnews ο γνωστός μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός

Όπως τονίζει αποκλειστικά στο Dnews «Τα φαινόμενα στην Αττική θα διαρκέσουν έως τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας οπότε και θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε ό,τι έχει να κάνει με τις πυκνές χιονοπτώσεις .
Από το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης αναμένεται το δεύτερο και πιο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την Αττική, με χιονοστρώσεις ακόμα και στις νότιες περιοχές του νομού. Περιφερειακά θα επικρατούν συνθήκες παγετού, ειδικά στις ορεινές περιοχές του λεκανοπεδίου.
Χιόνια θα έχουμε και στο κέντρο της Αθήνας παρότι δεν αναμένεται να το στρώσει παρά μόνο σε αυτοκίνητα, στέγες κτιρίων κτλ.
Η κακοκαιρία Μήδεια θα υποχωρήσει από τα ξημερώματα της Τετάρτης και από τα Δυτικά της Αττικής κινούμενη Ανατολικά προς την Εύβοια, Άνδρο και Τήνο».

xionia062

Κακοκαιρία διαρκείας προβλέπουν και άλλοι μετεωρολόγοι για την Αττική. Όλοι συμφωνούν στο ότι το βράδυ το νέο κύμα θα είναι ισχυρότερο από το πρώτο και θα «ασπρίσει» σχεδόν όλη την Αττική. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή τόνισε πως «απλά ένα πρώτο κύμα κακοκαιρίας που χτυπά την Αττική το οποίο όμως δεν είναι το ισχυρότερο. Όπως σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος του Open η χιονόπτωση θα διαρκέσει σήμερα Δευτέρα μέχρι το μεσημέρι, έπειτα θα υπάρξει μια σταδιακή βελτίωση, μια ανάπαυλα, και από τις βραδινές ώρες και ξημερώματα Τρίτης θα έρθει ένα δεύτερο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας. Αυτό το κύμα θα έρθει με κατεύθυνση από την Εύβοια και η χιονόπτωση θα είναι έντονη σχεδόν σε όλο το νομό Αττικής».

Με τη σειρά του ο Σάκης Αρναούτογλου αναφερόμενος χτες στην πορεία της κακοκαιρίας τόνισε οι χιονοπτώσεις «από αργά το βράδυ της Δευτέρας και θα κρατήσουν έως περίπου και το απόγευμα της Τρίτης, ενώ αρκετά πιο εξασθενημένες θα διατηρηθούν μέχρι και το ξημέρωμα της Τετάρτης για να σταματήσουν από κει και μετά.

Όσον αφορά στην υπόλοιπη Αττική και το κέντρο της Αθήνας, μπόρες χιονιού αναμένονται μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας. Ανοίγματα του καιρού ακόμα και με διαστήματα ηλιοφάνειας, θα υπάρξουν κατά πάσα πιθανότητα από κει και μετέπειτα και περίπου μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, όμως, από αργά το βράδυ της Δευτέρας προβλέπονται και πάλι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και κατά τόπους μάλιστα πυκνές (οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν και αξιόλογη χιονόστρωση) και να κρατήσουν κατά διαστήματα έως περίπου και το απόγευμα της Τρίτης, με σταδιακή βελτίωση απο κει και μετά και μικρή πιθανότητα να ξανάχιονίσει για λίγο αργά τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη!

Η θερμοκρασία σε όλη την Αττική θα παρουσιάσει αισθητή πτώση τη Δευτέρα Και κυρίως την Τρίτη με μέγιστες τιμές τους τρεις με πέντε βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια και γύρω στο μηδέν στα βόρεια και υπέρβόρεια προάστια».

xionia060

Δείτε την πορεία του χιονιά στην Αττική τις επόμενες ώρες

Σφοδρές χιονοπτώσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής προβλέπει, όπως και κορυφαίοι μετεωρολόγοι της χώρας, και ο δορυφόρος της windy. Όπως μπορείτε να δείτε, ο καιρός θα ανοίξει τις επόμενες ώρες ενώ από τις απογευματινές θα υπάρξει νέα επιδείνωση.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3pqqESd
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη