Αμετάβλητη η «συνταγή» κατανομής της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης για τα νοσοκομειακά φάρμακα

PEXELS

Με τη φαρμακευτική αγορά να «κρατά την ανάσα της» εν αναμονή των τελικών ανακοινώσεων για το ποσό της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης (clawback) του 2020 που θα κληθούν να καταβάλλουν οι εταιρείες, το Υπ. Υγείας διατηρεί σταθερή την κατανομή της υπέρβασης για τα νοσοκομειακά φάρμακα.

Τον καθορισμό της μεθόδου υπολογισμού της υπέρβασης των ποσών που αφορούν στη φαρμακευτική δαπάνη (clawback) των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΓΝΘ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, για το έτος 2020 προσδιορίζει με απόφαση του ο Υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με την Απόφαση, ο τρόπος υπολογισμού του clawback για τα νοσοκομειακά φάρμακα συνεχίζει να ακολουθεί την αναλογία «90-10», σε αντίθεση με την εξωνοσοκομειακή δαπάνη που θα υπολογιστεί βάσει της αναλογίας «80-20».

Θυμίζουμε ότι το 90% του clawback επιβαρύνει το σύνολο των εταιρειών και το 10% εκείνες που παρουσίασαν αύξηση τζίρου (ποσοστό ανάπτυξης).

Ειδικότερα η Υπουργική αναφέρει:



via Ειδήσεις https://ift.tt/3qJXZJp
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη