Δημιουργήθηκε ομάδα για τη διαχείριση των ασθενών Covid-19 σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία

Δημιουργήθηκε ομάδα για τη διαχείριση των ασθενών Covid-19 σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία

Με το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού να βρίσκεται προ των πυλών της χώρας και την Αττική να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να δημιουργήσει μια Ομάδα για τη διαχείριση των ασθενών στα νοσοκομεία.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη συγκροτήθηκε «Ομάδα Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης Ασθενών με Covid19 στα Νοσοκομεία».

Η απόφαση αφορά στην Αττική και το συντονισμό της διαχείρισης των ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της περιφέρειας, μεταξύ αυτών και των ιδιωτικών κλινικών.

Στην ουσία πρόκειται για την Ομάδα των υψηλόβαθμων στελεχών που θα συνεδριάζει εκτάκτως, όποτε κριθεί απαραίτητο, ώστε να διαχειριστεί την κατάσταση στο πλαίσιο του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ).

Πρόσφατα, όπως είχε γράψει το News4Health, o Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλος είχε συναντηθεί με εκπρόσωπο των ιδιωτικών κλινικών, ώστε να συζητηθούν οι τρόποι στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων και από τον ιδιωτικό τομέα.

Όπως και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να αξιοποιηθούν τμήματα ή και ολόκληρες ιδιωτικές κλινικές για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19.

Θυμίζουμε ότι ήδη μεταφέρονται ασθενείς με άλλα νοσήματα από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικά, σε μια προσπάθεια διασφάλισης των αντοχών του ΕΣΥ.

Έτσι, συγκροτείται η Ομάδα Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης Ασθενών με Covid19 στα Νοσοκομεία, η οποία αποτελείται από τους:



via Ειδήσεις https://ift.tt/37gEcti
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη