Eurostat: Γερμανία και Ισπανία μάζεψαν τη «χασούρα» στην Ευρωζώνη

Eurostat: Γερμανία και Ισπανία μάζεψαν τη «χασούρα» στην Ευρωζώνη

H οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, εν μέσω των lockdown λόγω της πανδημίας, καθώς η γερμανική και η ισπανική οικονομία κατάφεραν να έχουν ελαφρά ανάπτυξη.

Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις της Eurostat, το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη μειώθηκε 0,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο και 5,1% σε ετήσια βάση. Οικονομολόγοι που είχαν ρωτηθεί από το Reuters ανέμεναν μείωση του ΑΕΠ 1% σε τριμηνιαία βάση και 5,4% σε ετήσια βάση, μετά την ισχυρή ανάκαμψη στο τρίτο τρίμηνο, όταν είχαν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι η γαλλική και η ιταλική οικονομία κατέγραψαν πτώση του ΑΕΠ 1,3% και 2%, αντίστοιχα, σε τριμηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση η ύφεση στις δύο αυτές χώρες ανήλθε στο 5% και 6,6%, αντίστοιχα. Το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε 0,1% και το ισπανικό 0,4%, ενώ σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2020 μειώθηκε 3,9% και 9,1%, αντίστοιχα.

Η Eurostat ανέφερε ότι, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση για το σύνολο του 2020, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης μειώθηκε 6,8% και της ΕΕ κατά 6,4%.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3aoW9GY
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη